search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:54
MENU CLOSE

Ο Στρος-Καν εξομολογείται: «Δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν με χειροπέδες»

10.07.2013 07:33
Ο Στρος-Καν εξομολογείται: «Δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν με χειροπέδες» - Media

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για εκείνη την «τρομερή» στιγμή πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για εκείνη την «τρομερή» στιγμή πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες.
 
Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή της προσαγωγής «δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν εκεί».
 
Ο Στρος-Καν είχε συλληφθεί από την αστυνομία, μετά τις κατηγορίες για το βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, στις 14 Μαΐου του 2011.
 
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ένιωσε, όπως δηλώνει, οργή: «Είναι ένα φοβερό πράγμα, πραγματικά. Είστε υποτίθεται αθώος, μέχρι να κριθείτε ένοχος» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «όλος ο κόσμος νομίζει ότι είσαι εγκληματίας, σε μια στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι. Τα στοιχεία έρχονται μετά».
 
Ο κ. Στρος–Καν μίλησε επίσης για την Ευρώπη και το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη παρατηρώντας «έλλειμμα ηγεσίας». Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ήδη αποσπάσματα της συνέντευξης αλλά θα παρουσιαστεί στο σύνολό της την Τετάρτη.
 
Ο DSK, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά τις κατηγορίες του βιασμού, από τη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ, καθώς επίσης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και τις προεδρικές φιλοδοξίες του για τις εκλογές του 2012.
 
Όσον αφορά την ποινική διαδικασία της υπόθεσης του βιασμού, έκλεισε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, Ναφισάτου Ντιαλό. Η υπόθεση έκλεισε μετά από μία οικονομική συμφωνία πολλών εκατομμυρίων ανάμεσα στους δύο εμπλεκόμενους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53