search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:23
MENU CLOSE

Ρακιντζής: «Μόνη λύση η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΠΥ» – Τι λέει το πόρισμα-«χαστούκι»

10.07.2013 10:26
Ρακιντζής: Οι περισσότερες ΜΚΟ δεν απέδιδαν παραστατικά - Media

Αν και το πόρισμά του για τον ΕΟΠΠΥ είναι πραγματικό «χαστούκι» για τη λειτουργία του οργανισμού, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, διαψεύδει ότι τάσσεται υπέρ του «λουκέτου» και δηλώνει ότι μόνη λύση είναι η αναδιοργάνωση. Ούτε κλείνει, ούτε φτιάχνεται από την αρχή δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν και το πόρισμά του για τον ΕΟΠΠΥ είναι πραγματικό «χαστούκι» για τη λειτουργία του οργανισμού, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, διαψεύδει ότι τάσσεται υπέρ του «λουκέτου» και δηλώνει ότι μόνη λύση είναι η αναδιοργάνωση.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο www.newpost.gr, «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ λύση το “λουκέτο” στον ΕΟΠΥΥ». Και συμπληρώνει: ««Εξαιτίας μιας καταγγελίaς για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό για νοσηλεία, ψάξαμε όλο το κύκλωμα,εφιστήσαμε την προσοχή και προτείναμε λύσεις για τη γενικότερη επίλυση των προβλημάτων η οποία πρέπει να είναι άμεση. Η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ είναι η μόνη λύση για τον οργανισμό».
Το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθεροτυπία» και καταγράφει… σημεία και τέρατα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι μοιάζει αυθαίρετη η τρύπα των 1,2 δις ευρώ, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις δαπάνες που έχουν γίνει, ενώ επισημαίνει την ύπαρξη κυκλωμάτων που τον λυμαίνονται, στα οποία συμμετέχουν ακόμη και πολιτικοί.
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, εννέα βουλευτές, μαζί με τις συζύγους τους, πήραν λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ για να νοσηλευτούν στο εξωτερικό και μάλιστα «καταχρηστικά», καθώς είχαν την οικονομική επιφάνεια να καλύψουν τα έξοδά τους και δεν είχαν πληρώσει εισφορές για χρόνια.  
Παράλληλα, εντυπωσιακά… εκτεταμένη χρήση του δικαιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό έκαναν πανεπιστημιακοί, γιατροί και δικηγόροι…
Την ίδια ώρα, στο τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ δεν τηρήθηκαν  ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις εξετάζονταν με αδιευκρίνιστα κριτήρια, και πολλές φορές η σχετική έγκριση έβγαινε ακόμη και πριν υποβληθεί η ανάλογη αίτηση…
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν παρατυπίες και παρανομίες στην αποστολή ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ στο εξωτερικό, καθώς η Επιτροπή Αθηνών που εγκρίνει τις εκταμιεύσεις λειτουργούσε μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, αλλά εμφάνιζε μη νόμιμη σύνθεση από τον Μάιο του 2011. Στους ελέγχους εντοπίστηκαν περιστατικά νοσηλείας στο εξωτερικό που κόστισαν μέχρι και 500.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος κυμαινόταν στα 80.000 – 100.000 ευρώ…
Η επιλογή του νοσοκομείου μάλιστα γινόταν από τον ίδιο τον ασθενή με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Τέλος, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο ΕΟΠΠΥ φαίνεται να συγκροτήθηκε πρόχειρα, χωρίς βασικό σχέδιο, με συρραφή επιμέρους διατάξεων των προηγούμενων φορέων, τους οποίους αφομοίωσε. Η ίδια λογική διέπει και την οργάνωση τους αφού δεν διαθέτει οργανισμό, περιγραφή θέσεων εργασίας και εσωτερικό κανονισμό.

Ούτε κλείνει, ούτε φτιάχνεται από την αρχή δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να φτιαχτεί από την αρχή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας επίσης τις φήμες ότι στον Οργανισμό θα μπουν ξένοι διαχειριστές. 

Αναφερόμενος στο πόρισμα, για τον Οργανισμό, του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με το οποίο το τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας, αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια, τόνισε πως ταυτόσημες είναι οι απόψεις του περί των νοσηλειών, που αφορούν το εξωτερικό και περί άλλων στρεβλώσεων, που παρατηρούνται στη λειτουργία του οργανισμού.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:22