search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών αλληλέγγυων στον Κώστα Σακκά

10.07.2013 10:35
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και νεαρών αλληλέγγυων στον Κώστα Σακκά - Media

Ομάδα 100 περίπου νεαρών επιχείρησε να ανεβάσει πανό συμπαράστασης στην Πνύκα για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή με τα ΜΑΤ.

Ομάδα 100 περίπου νεαρών επιχείρησε να ανεβάσει πανό συμπαράστασης στην Πνύκα για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή με τα ΜΑΤ.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υπάρξει 10 προσαγωγές, ενώ τμήμα των νεαρών έχει εγκλωβιστεί στο Θησείο από τα ΜΑΤ.
 
Παράλληλα, δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πρώην κρατούμενοι αποφάσισαν να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στον Κώστα Σακκά, προαναγγέλλοντας ότι εάν δεν έχει ληφθεί η δικαστική απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών μέχρι τη Δευτέρα θα αρχίσουν κι εκείνοι απεργία πείνας.
 
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά και διεκδικούμε, πλάι του, την άρση της άδικης και παράνομης κράτησής του για 2,5 χρόνια, χωρίς δίκη» σημειώνουν. Για την απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης εκπρόσωποι των πολιτών αυτών δίνουν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.
 
Παράλληλα, την άμεση αποφυλάκιση του Κ.Σακκά ζητούν με επιστολή τους οι συγγραφείς του βιβλίου «Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική». Διευκρινίζοντας ότι αν και διαφωνούν απολύτως με την ιδεολογία του Κ.Σακκά, θεωρούν ότι «η παράταση της προφυλάκισής του πέραν του προβλεπόμενου από την Ποινική Δικονομία 18μηνου είναι ντροπή για τη δημοκρατία και για όλους μας. […] Οι κρατικοί λειτουργοί που παραβιάζουν τα νομικά (και κατ' επέκταση, τα ανθρώπινα) δικαιώματα του Κώστα Σακκά τραυματίζουν τη δημοκρατία περισσότερο από τις πράξεις που του αποδίδονται».
 
Το αίτημα συνυπογράφουν οι: Τέος Ρόμβος, Αλέκος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), Κυριάκος Αθανασιάδης, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Εξαδάκτυλος, Θανάσης Τριαρίδης, Θοδωρής Ηλιόπουλος, Γιώργος Μοναστηριώτης, Θανάσης Πολλάτος, Γιάννης Ευαγγέλου, Άγγελος Νικολόπουλος.
 
Ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας για 37η μέρα, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.
 
Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.
 
Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από ομάδα αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά.
 
Κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιείται και στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28