search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:25
MENU CLOSE

Οι αδιάφθοροι καθαρίζουν την Τσεχία

10.07.2013 21:00
Οι αδιάφθοροι καθαρίζουν την Τσεχία - Media

Όπως σε όλα τα πάλαι ποτέ ανατολικά κράτη που ξαφνικά προτίμησαν να δυτικοποοιηθούν, η διαφθορά βασιλεύει. 

Όπως σε όλα τα πάλαι ποτέ ανατολικά κράτη που ξαφνικά προτίμησαν να δυτικοποοιηθούν, η διαφθορά βασιλεύει.  Ακόμη και σε χώρες όπου είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Τσεχία.
 
Τον προηγούμενο μήνα κομάντος της αστυνομίας, εκτελώντας οδηγίες αδιάφθοων δικαστικών εισέβαλλαν σε κυβερνητικά κτίρια, τράπεζες και βίλες και συνέλλαβαν οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρωθυπουργό Πετρ Νέκας.
 
Οι κατηγορίες ήταν βαριές: κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, διασπάθιση δημοσίου χρήματος . Ο Νέκας παραιτήθηκε λόγω του ντόρου αν και δήλωσε (φυσικά…) άγνοια για το κακό που συνέβαινε γύρω του.
 
Χθες οι δημόσιοι κατήγοροι ζήτησαν από το κοινοβούλιο να άρει την ασυλία του Νέκας  ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η δίωξη σε βάρος του. Ο Νέκας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού με τα χτυπήματα που είχε δώσει στα κυκλώματα της διαφθοράς αλλά τώρα φαίνεται ή ότι υπέπεσε στον πειρασμό ή ότι του έστησαν μια εξαιρετική παγίδα.
 
Το έργο των κατήγορων πάντως δεν σταματάει εκεί. Έχουν βάλει στόχο τη μαφία που λυμαίνεται τη χώρα και προσπαθούν να την εξαρθρώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του τσέχικου τύπου η έρευνα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τους λεγόμενους «νονούς». Τα ονόματά τους ήταν γνωστά από καιρό αλλά κατά τη διάρκεια της έρευνας για την διαφθορά στην πολιτική βρέθηκαν στοιχεία που συνδέουν τους συγκεκριμένους γκάνγκστερ με τους «βρώμικους» πολιτικούς.
 
Η έρευνα συνεχίζεται όχ9ι μόνο στην Πράγα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Όλομουτς και το Λίμπερετς αφού ο ιστός της μαφίας έχει απλωθεί μέχρι και την τελευταία επαρχιακή πόλη της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23