search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Οριακή η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά

10.07.2013 13:18
Οριακή η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά - Media

Σε μαζική απεργία πείνας αναμένεται να προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα καθηγητές, πανεπιστημιακοί, γιατροί, δικηγόροι αλλά και βουλευτές, ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.

Σε μαζική απεργία πείνας αναμένεται να προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα καθηγητές, πανεπιστημιακοί, γιατροί, δικηγόροι αλλά και βουλευτές, ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
 
Στην κίνηση αυτή θα προχωρήσουν, ανάλογα με την απόφαση της Πέμπτης που αναμένεται από το Συμβούλιο Εφετών, επί του αιτήματος αποφυλάκισης του κρατουμένου.
 
«Θα ξεκινούσαμε από αύριο απεργία πείνας ωστόσο πρέπει να οργανωθούμε μέχρι την Δευτέρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης το πρωί της Πέμπτης στο Εφετείο.
 
Η κατάσταση της υγείας του Κώστα Σακκά είναι πλέον οριακή και έχει χάσει ήδη 16 κιλά, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη.
 
«Υπάρχει ήδη σημαντική καταστολή των μυών του, εξασθένηση των οργάνων του ενώ κινδυνεύει πλέον με ανεπάρκεια οργάνων, εγκεφαλοπάθεια, τύφλωση και εσωτερικές αιμορραγίες», ανέφερε ο Αθ. Καραμπελής, γιατρός και πρόσθεσε. «Χθες ο προφυλακισμένος αισθάνθηκε έναν οξύ πόνο στην κοιλιά του, εξέλιξη ιδιαίτερα άσχημη για την κατάσταση της υγείας τους».
 
«Θεωρούμε χρέος και καθήκον μας να συμπαρασταθούμε με οποιονδήποτε τρόπο στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, ο οποίος είναι προφυλακισμένος  εξαιτίας μίας άδικης, αντισυνταγματικής και ανήθικης πράξης της πολιτείας. Κατηγορείται για αναρχία και για οπλοφορία», ήταν το γενικότερο μήνυμα όλων των ανθρώπων που παρευρέθησαν στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ. Παρόντες ήταν ο πατέρας και η αδερφή του Κώστα Σακκά, οι οποίοι δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση για τον άνθρωπό τους, ο οποίος βρίσκεται χωρίς δίκη πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού τα τελευταία 2,5 χρόνια.
 
Η συνέντευξη διοργανώθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες σε ένδειξη αλληλεγγύης στο πρόσωπο του νεαρού αναρχικού. Παρόντες ήταν ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας,  οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ. Πανούσης και Γιαννακάκη, ο πρώην απεργός πείνας Χρήστος Ρούσσος, ο Μάριος Λώλος από την Ένωση Φωτορεπόρτερ, ο Δημήτρης Χριστόπουλος από την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και ο γιατρός κ. Καραμπελής, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο ως αντικαταστάτης της γιατρού του Κώστα Σακκά, Όλγας Κοσμοπούλου και η Ιωάννα Κοντούλη εκπροσωπώντας τους Οικολόγους Πράσινους.
 
Στη συνέντευξη Τύπου παρενέβη και μία ομάδα αναρχικών, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα είχαν βρεθεί στο Θησείο για να διαμαρτυρηθούν για τον Κώστα Σακκά, ωστόσο, όπως υποστήριξαν, δέχτηκαν επίθεση από δύο ομάδες ΔΕΛΤΑ, οι οποίες προχώρησαν σε 13 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27