search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Γερμανικό σατιρικό κόμμα: Ρίξτε «μαύρο» στα ZDF και ARD όπως έκανε η Ελλάδα

11.07.2013 05:52
Γερμανικό σατιρικό κόμμα: Ρίξτε «μαύρο» στα ZDF και ARD όπως έκανε η Ελλάδα - Media

«Χτίστε τείχος γύρω από τη Γερμανία, ρίξτε ''μαύρο'' στα δημόσια κανάλια ZDF και ARD όπως στην Ελλάδα». Με ένα σατιρικό πολιτικό μανιφέστο, η παράταξη με τον τίτλο «Το Κόμμα» (Die Partei), έλαβε επισήμως την άδεια να γίνει ένα από τα 38 κόμματα που θα κατέβουν στις ομοσπονδιακές εκλογές

«Χτίστε τείχος γύρω από τη Γερμανία, ρίξτε ''μαύρο'' στα δημόσια κανάλια ZDF και ARD όπως στην Ελλάδα». Με ένα σατιρικό πολιτικό μανιφέστο, η παράταξη με τον τίτλο «Το Κόμμα» (Die Partei), έλαβε επισήμως την άδεια να γίνει ένα από τα 38 κόμματα που θα κατέβουν στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ομοσπονδιακή Γερμανία.
 
Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο πρόεδρος του κόμματος (και έκδοτης του δημοφιλούς σατιρικού περιοδικού Τιτάνικ (Titanic), Μάρτιν Ζόνεμπορν, καυτηρίασε τις πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την καγκελάριο «συμμορίτισσα».
 
«Η Μέρκελ είναι μέλος της συμμορίας των τριών εκείνων Ανατολικογερμανών, [μαζί με τον πρόεδρο Γιοακίμ Γκλουκ και τον Ματίας Ζάμερ, τεχνικό διευθυντή της ομάδας ποδοσφαίρου Μπάγερν Μονάχου] που ευθύνονται για το γκρέμισμα του Τείχους, προκειμένου να κατακτήσουν τη χώρα [τη Δυτική Γερμανία] και να μεταφέρουν όλα μας τα χρήματα στην Ανατολική Γερμανία», τόνισε ειρωνικά ο Ζόνεμπορν. Και στη συνεχεία έσπευσε να ανακοινώσει το -χιουμοριστικό- μανιφέστο της παράταξης του. Ανάμεσα στα βασικά κι εντελώς ανέφικτα σημεία του προεκλογικού προγράμματος του «Κόμματος» περιλαμβάνονται τα εξής :
 
–    να χτιστεί ένα τεράστιο τείχος γύρω από τη Γερμανία, ώστε να μείνει εκτός συνόρων η παγκοσμιοποίηση, η αναστάτωση των χρηματαγορών και η κρίση στην ευρωζώνη.
–    να μπει «πλαφόν» στους μισθούς των μάνατζερ: να μην ξεπερνούν πάνω από 25.000 φορές τον μισθό του μέσου εργαζόμενου
 –   να απαγορευτούν οι «μπαρότσαρκες» σε όλους τους ξένους τουρίστες.
 –   να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο το γερμανικό φορολογικό σύστημα, ώστε να μην μπορούν οι εταιρίες να κάνουν φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή μέσα από νομικά «παραθυράκια».
 –   να εφαρμοστεί μία αμφιλεγόμενη μέθοδος εξόρυξης από το υπέδαφος με τη βοήθεια επικίνδυνων χημικών ουσιών (το λεγόμενου «fracking») πάνω στον…υπουργό Περιβάλλοντος, Πέτερ Αλτμάγερ. Στόχος ; «Να απελευθερωθούν οι τρομακτικές πηγές ενέργειας που βρίσκονται μέσα του».
–    να πέσει «μαύρο» στις οθόνες των δημόσιων καναλιών ZDF και ARD, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Κατόπιν, θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξανά για να επαναποκτήσουν άδεια λειτουργίας, αφού ζητήσουν συγγνώμη από το γερμανικό κοινό για το πρόγραμμά τους.
 –  να κατεβεί στα 10 χρόνια το όριο ηλικίας για την υποχρεωτική εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της γερασμένης γερμανικής κοινωνίας.
–    Τέλος, να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να τονωθεί η εκλογική υποστήριξη προς «Το Κόμμα».
 
Το σατιρικό περιοδικό Titanic, που φημίζεται για την αναρχίζουσα και εικονοκλαστική ελευθεριότητά του, είχε πρόσφατα διακωμωδήσει τον παραιτηθέντα Γερμανό πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'. Τον περασμένο Ιούλιο το «Τιτάνικ» τον απεικόνισε να τα έχει κάνει…«πάνω του» με τίτλο «Αλληλούια στο Βατικανό: βρέθηκε η διαρροή!» Οι μεν αναγνώστες ενθουσιάστηκαν και η κυκλοφορία του περιοδικού αυξήθηκε κατά 70%, όμως ο πρώην πάπας δεν συμμερίστηκε καθόλου τον ενθουσιασμό και έχει προσφύγει στα δικαστήρια.
 
 
Πηγή: defencenet.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:48