search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:11
MENU CLOSE

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς

11.07.2013 08:35
Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς - Media

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας.

Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και τους ακόλουθους περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
  • Υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 
  • Υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του
  • Απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς"
  • Χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ
  • Απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς θα παραμείνει στο νοσοκομείο λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι ζωτικοί για τη δημοκρατία και ότι η "δημοκρατική εγρήγορση¨των πολιτών ήταν αυτή που αφύπνισε τους φορείς της δικαιοσύνης.

«Η Ιστορία δε γράφεται με το μελάνι των μνημονιακών συμβάσεων που αλλοιώνουν το πολίτευμα.Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή, συλλογική διεκδίκηση και με την ζώσα και ενεργό κοινωνική αξίωση οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης να αντικατοπτρίζουν και να περιφρουρούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αθανασίου: Αδιαπραγμάτευτη αρχή το κράτος Δικαίου
 
Με αφορμή τη αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Εφετών «είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η πολιτεία είχε συμφέρον απ;o τη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές».
 
«Το κράτος Δικαίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Αυτό είναι η πυξίδα μας και η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χ. Αθανασίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:10