search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Ποιήματα του καλοκαιριού

11.07.2013 21:00
Ποιήματα του καλοκαιριού - Media

Έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο καλοκαίρι, ο ανθολόγος με τις κλασικές λογοτεχνικές καταβολές επιχειρεί να μας μεταφέρει ποιητικά στην αίσθηση της εποχής αυτής του χρόνου, όπου ο κάθε άνθρωπος έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τον εαυτό του μέσα σε μιαν ευνοϊκότερη χρονική συνθήκη.

Ανθολόγηση – Απόδοση: Γιάννης Μπαζός
Εκδόσεις: Σοφίτα
Σελ.: 118

Έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο καλοκαίρι, ο ανθολόγος με τις κλασικές λογοτεχνικές καταβολές επιχειρεί να μας μεταφέρει ποιητικά στην αίσθηση της εποχής αυτής του χρόνου, όπου ο κάθε άνθρωπος έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τον εαυτό του μέσα σε μιαν ευνοϊκότερη χρονική συνθήκη. Συνήθως το καλοκαίρι διακόπτουμε τους εξαντλητικούς ρυθμούς που επιβάλλει η ανάγκη της επιβίωσης στην καθημερινότητά μας και που μας κρατάνε σε μελαγχολική απόσταση από την ύπαρξή μας. Έτσι, κατά μιαν έννοια, ποίηση και θέρος συμβάλλουν στη διαδικασία της αναγέννησής μας.
Ο ανθολόγος σκιαγραφεί μέσα από μια σειρά ποιημάτων, που εντάσσονται στη μακρά παράδοση της αγγλόφωνης ποίησης, τις λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις των εκφάνσεων του θέρους. Η αισθαντικότητα της ποίησης μέσα από την οποία παρουσιάζεται το καλοκαίρι ως βίωμα διαχέεται στην κομψή αυτή δίγλωσση έκδοση. Ο έρωτας, η σελήνη, τα καταπράσινα δέντρα, τα κορίτσια, τα ποτάμια, τα ξωτικά αλλά και τα ταξίδια συνθέτουν την ενδεικτική θεματολογία ενός στίλβοντος καλοκαιριού εν εξελίξει. Η τολμηρή απόφαση να τεθεί κατ’ αντιπαραβολή η μετάφραση με το πρωτότυπο δικαιώνει τον μεταφραστή. Με δυο λόγια, απολαύστε ποιητικά το καλοκαίρι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:58