25/01/2020 08:07:40

«Θανατηφόρα» η δίαιτα Ντουκάν…

«Θανατηφόρα» η δίαιτα Ντουκάν… - Media
Απαγόρευσε γαλλικό δικαστήριο στον διάσημο διαιτολόγο «γκουρού» Πιερ Ντουκάν να ασκεί την ιατρική, λόγω του φαρμάκου Mediator, που συνταγογραφούσε, και το οποίο κρίθηκε ένοχο για εκατοντάδες θανάτους.
Ο Γάλλος γιατρός βρέθηκε ένοχος για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, απόφαση που χαρακτηρίζεται ως «συμβολική», μια και ο ίδιος ο Ντουκάν έχει αποσυρθεί από την ιατρική από πέρσι.  
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, 500 άνθρωποι πέθαναν από καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με το Mediator, ενώ άλλες μελέτες κάνουν λόγο για 2.000 θύματα.
Μόνο μέχρι το 2009, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν για να αδυνατίσουν το «θαυματουργό» φάρμακο, το οποίο τελικά απαγορεύθηκε σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
Το βιβλίο του με την  «Δίαιτα Ντουκάν» πούλησε πάνω από 11.000.0000 αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάνοντας τον Γάλλο γιατρό πλουσιότερο κατά  38 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.