search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Στα πρόθυρα πτώχευσης το Praktiker

11.07.2013 13:02
Στα πρόθυρα πτώχευσης το Praktiker - Media

Στα πρόθυρα πτώχευσης ανακοίνωσε πως βρίσκεται η γνωστή γερμανική εταιρεία Praktiker. Oι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος.

Στα πρόθυρα πτώχευσης ανακοίνωσε πως βρίσκεται η γνωστή γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών της.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν βασίζεται πλέον στην υπόθεση ότι ο όμιλος μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του, μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις με τους πιστωτές για τη χρηματοδότηση.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Praktiker δεν δέχθηκε τη θετική πρόβλεψη για τη συνέχεια της εταιρείας Praktiker και συγκεκριμένων εταιρειών του ομίλου», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η έλλειψη ρευστότητας και το υψηλό χρέος της αποτελούν λόγους για την πτώχευσή της με βάση το γερμανικό δίκαιο.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει για ποιά νομικά πρόσωπα του ομίλου θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις πτώχευσης και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής όσο το δυνατόν συντομότερο», προσθέτει η Praktiker, η οποία έχει 430 καταστήματα σε 9 χώρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις για μία νέα αναδιάρθρωση των χρηματοδοτικών της υποχρεώσεων ήταν «ανεπιτυχείς» το βράδυ της Τετάρτης, «επειδή ορισμένοι όμιλοι πιστωτών της δεν παρείχαν την έγκρισή τους για αυτή τη χρηματοδότηση».

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν «βουτιά» 67% στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.
 
«Δεν επηρεάζονται οι δραστηριότητες στην Ελλάδα»
 
Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, «οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες».

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρείας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00