search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:03
MENU CLOSE

Μανώλης Γλέζος: Όχι σε «μονοπρόσωπες ηγεσίες»

11.07.2013 19:10
Μανώλης Γλέζος: Όχι σε «μονοπρόσωπες ηγεσίες» - Media

Αιχμηρός και ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μίλησε γύρω στις 9 το βράδυ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μετά την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου έκανε αίσθηση με την … απουσία του.

Αιχμηρός και ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μίλησε γύρω στις 9 το βράδυ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μία μέρα μετά την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου έκανε αίσθηση με την … απουσία του.
 
Στην τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ των συλλογικών και κατά των μονοπρόσωπων οργάνων συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, ενώ τοποθετήθηκε αρνητικά στην εκλογή προέδρου από το συνέδριο. Ζήτησε να μην καταργηθεί το σχήμα που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εδώ και να μην διαλυθούν οι δυνάμεις που τον συγκρότησαν και τον συγκροτούν.
 
Αναφερόμενος στο αίτημα της ηγεσίας για μετάβαση από το κόμμα των συνιστωσών στο  "κόμμα των μελών", επικαλέστηκε τον ιστορικό γραμματέα του ΚΚΕ λέγοντας πως ο Νίκος Ζαχαριάδης έλεγε "αφέντης στο κόμμα είναι το μέλος του κόμματος" όμως ο ίδιος ποτέ δεν το έκανε πράξη, γιατί κάθε φορά ήταν ο ίδιος μέλος του κόμματος.
 
Κάλεσε στη θεσμοθέτηση κανόνων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που αποφασίζουν, καθώς όπως τόνισε "δεν είμαστε χειροκροτητές εισηγήσεων", αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέχρι τότε θα επιμείνει στη θέση της οργάνωσής του.
 
Σε άλλες αναφορές του σημείωσε ότι  κανένα όργανο καμίας βαθμίδας δεν πρέπει να είναι μονοπρόσωπο αλλά τουλάχιστον τριμελές – "δεν εκλέγουμε αρχηγούς" είπε – ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι αντιθετικό να ανήκει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μία πολιτική δύναμη αλλά εγγύηση για την επιτυχή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε αυτό το σημείο ανέβασε περαιτέρω τους τόνους λέγοντας ότι ο ΣΥΝ μοναχός του ποτέ δεν το είχε καταφέρει αυτό (σ.σ. την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απέδωσε στη συμμαχική μορφή του σχήματος), ήταν στο 3%, κι έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:02