search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Δύο προσαγωγές για το δέμα-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

12.07.2013 05:57
Δύο προσαγωγές για το δέμα-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής - Media

Κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης, προσήχθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι θα εξεταστούν για την πιθανή τους σύνδεση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά κει με το σχέδιο «Φοίνικας»

Κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης, προσήχθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι θα εξεταστούν για την πιθανή τους σύνδεση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά κει με το σχέδιο «Φοίνικας», το οποίο και υπογράφουν από κοινού η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – FAI» και η Συνωμοσία των Πυρήνων.

Τα ξημερώματα έγιναν έρευνες σε δύο σπίτια, το ένα εκ των οποίων ανήκει στο ένα από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής κατέσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια εισέβαλαν στην κατάληψη ΝΑΔΙΡ (εκεί συνελήφθη ο δεύτερος κατηγορούμενος) όπου βρέθηκαν κράνη, ρόπαλα και μπουκάλια μπύρας. 

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα το απόγευμα, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – FAI» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δ. Χωριανόπουλο με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο. 

Σημειώνεται πως ο κ. Χωριανόπουλος ήταν επικεφαλής των ερευνών κατά τις πρώτες συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» το Σεπτέμβριο του 2009.

Ως πρώτη ενέργεια του σχεδίου «Φοίνικας» λογίζεται η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 7 Ιουνίου. 

Η δεύτερη ήταν η επίθεση στο ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, ενώ στις 3 Ιουλίου η οργάνωση είχε ταχυδρομήσει δέμα-βόμβα με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο διαμέρισμα στη Σταυρούπολη απόσπασμα της προκήρυξης για την αποστολή του δέματος-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39