search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Twitterholics και διαδικτυακές  κουτσομπόλες

14.07.2013 21:00
Twitterholics και διαδικτυακές  κουτσομπόλες - Media

Το Τwitter είναι η νέα μόδα που αγγίζει τα όρια… εθισμού. Μην φανταστείτε ότι το target group είναι μόνο οι διάφοροι σταρ και τα ποπ είδωλα που μας  βομβαρδίζουν συνήθως με ανούσιες πληροφορίες. Μέχρι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φιντέλ Κάστρο… τιτιβίζουν

Το Τwitter είναι η νέα μόδα που αγγίζει τα όρια… εθισμού. Μην φανταστείτε ότι το target group είναι μόνο οι διάφοροι σταρ και τα ποπ είδωλα που μας  βομβαρδίζουν συνήθως με ανούσιες πληροφορίες. Μέχρι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φιντέλ Κάστρο… τιτιβίζουν

Ανησυχείτε και εσείς για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας της Lady Gaga; Χάσατε την τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο; Μήπως λυπηθήκατε που δεν σας ευχαρίστησε προσωπικά η Ριάνα μετά τη συναυλία της; Μα, φτιάξτε ένα λογαριασμό Τwitter επιτέλους, να αγιάσετε!
Όλα, μα όλα κινούνται στους ρυθμούς του Τwitter πλέον και οι πάσης φύσεως διασημότητες, από πολιτικούς και τραγουδιστές – σουπερστάρ έως και… ξεχασμένους ηθοποιούς των 90’s, βρήκαν την ευκαιρία να μας ζαλίσουν και στον κυβερνοχώρο. Πείτε το επικοινωνιακή πολιτική, πείτε το υποταγή προς τη μόδα των καιρών, γεγονός είναι πως οι celebrities αυτού του κόσμου που δεν κατέχουν ένα προσωπικό account είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Οι διάσημοι σέρνουν τον χορό
Το Α και το Ω του Twitter δεν είναι άλλο από τους celebrities. Οι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες του star system και της show biz είναι η κόλλα που κρατά όλο το οικοδόμημα στη θέση του. Με το κινητό, τα tablets και τα smartphones να έχουν γίνει προέκταση του χεριού τους, τιτιβίζουν για τα «ουσιώδη» γεγονότα της πολυτάραχης ζωής τους. Πού βρίσκονται, πού θα βρίσκονται, αν η συναυλία τους είναι sold out, αν δεν γουστάρουν την περσόνα στο διπλανό κάθισμα. Και φυσικά ευχαριστούν, κάθε τρία – τέσσερα tweets, εμάς τους πιστούς φαν τους που τα έκαναν όλα αυτά πραγματικότητα (δηλαδή το γλείψιμο πάει… σύννεφο). Αν ο στόχος τους ήταν να γίνουν διαδικτυακές κουτσομπόλες και Cyberaddicts, τότε ναι, μάλλον τα κατάφεραν.

Το Τwitter αλλάζει… ζωές
Πρέπει όμως να το παραδεχθώ ότι η ζωή μου άλλαξε ύστερα από μια περιήγηση στον κόσμο του Τwitter. Ειδικά τώρα που έμαθα τις νέες περιπέτειες της Κιμ Καρντάσιαν. Τα γεύματα με τις BFFs (best friends for ever), τη φωτογράφηση στο Cabo, ακόμα και την κούραση του να σχεδιάζεις ρούχα για τη νέα κολεξιόν. Δεν μπορούσα να μη συμμεριστώ την αγάπη της Miley Cyrus (από τα παλαιότερα «προϊόντα» της Disney) για ταινίες που είδε, για τα κουταβάκια της, για το νέο bad girl look που λανσάρει, αλλά και τον ενθουσιασμό της για το νέο βιντεοκλίπ με τον Snoop Lion!
Ένιωθα δέος βλέποντας το ημίγυμνο κορμί και το α λα Grease μαλλί του Τζάστιν Μπίμπερ και κατανοούσα τον άκρατο ενθουσιασμό του για τα επικείμενα shows στο Vegas και το Denver, τα οποία έπρεπε να αναφέρει σε δέκα συνεχόμενες αναρτήσεις. Κόντεψα να τρελαθώ από τη χαρά μου όταν είδα την Κέιτι Πέρι ντυμένη με τις πιτζαμούλες της, πάτησα το λινκ με το αγαπημένο της flash game και έμαθα για το ντεμπούτο της στο περιοδικό «Vogue».

Υπάρχουν και απολαυστικοί εξαρτημένοι
Αφήνοντας για λίγο τα εφηβικά ποπ είδωλα, κατέληξα στον ηθοποιό Στίβεν Φράι. Γιατί σε αυτόν; Γιατί είναι αναμφισβήτητα από τους πιο απολαυστικούς Τwitter addicts που υπάρχουν! Από την εμμονή του με την ηλεκτρονική εφαρμογή του Rockpack, τις εμπειρίες του στο πρόσφατο τουρνουά του Γουίμπλεντον έως και σχόλια για την άρση της απαγόρευσης των προφυλακτικών από τον Πάπα, ο πολυτάλαντος Άγγλος ηθοποιός τιτιβίζει για όλους και για όλα. Αραιά και πού αναφέρει και καμιά δουλειά που θα κάνει…

Από την ποπ κουλτούρα στην επανάσταση
Το Τwitter είναι χαράς ευαγγέλιο για την pop κουλτούρα. Αν περιμένετε να δείτε βαθυστόχαστες συζητήσεις, καλύτερα γυρίστε πίσω στο Facebook, όπου μπορείτε να αποτυπώσετε τις σκέψεις σας σε παραπάνω από 140 χαρακτήρες (το μάξιμουμ για ένα μήνυμα στο Τwitter). Βέβαια, η ενημέρωση και η πολιτική κινητοποίηση μέσω ενός κοινωνικού δικτύου σαν και αυτό είναι ορατές και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη σημαντικών γεγονότων. Η συμβολή του Τwitter, π.χ., ήταν καθοριστική για τις πρόσφατες διαμαρτυρίες στην Τουρκία και παλαιότερα στην Αίγυπτο. Τέτοιες περιπτώσεις όμως ωχριούν μπροστά στις ανυπέρβλητες δόσεις πληροφοριών αμφιβόλου αξίας που τροφοδοτούνται από τη VIP μερίδα της υφηλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10