search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:55
MENU CLOSE

Η καλλιτεχνική φλέβα της οικογένειας Σαμαρά δεν μπορεί να κρυφτεί…

12.07.2013 10:35
oldphotosalexsamaras1373625288.jpg

Μετά τον πρωθυπουργό, που απήγγειλε Ελύτη στον Κάρολο Παπούλια, ήρθε η σειρά του αδελφού του Αλέξανδρου Σαμαρά να ασχοληθεί κατά κάποιον τρόπο με τον ποιητή.

Μετά τον πρωθυπουργό, που απήγγειλε Ελύτη στον Κάρολο Παπούλια, ήρθε η σειρά του αδελφού του Αλέξανδρου Σαμαρά να ασχοληθεί κατά κάποιον τρόπο με τον ποιητή.
 
Ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Σαμαράς λοιπόν αναλαμβάνει, αφιλοκερδώς, την μελέτη για τις παρεμβάσεις στο σπίτι του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο θα γίνει μουσείο. Στο «σπίτι Ελύτη» θα φιλοξενούνται προσωπικά αντικείμενα του ποιητή, χειρόγραφα και έργα ζωγραφικής. Στο σπίτι θα διοργανώνονται επίσης εκθέσεις καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων σχετίζονται με την ποίηση του Ελύτη. Το υπόγειο θα χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη – σπουδαστήριο και θα περιλαμβάνει βιβλία για το έργο του Ελύτη, περιοδικά, δίσκους, οπτικό και ηχητικό υλικό, σημειωματάρια εργασίας, αποκόμματα του Τύπου, αφίσες και προγράμματα. Στον πρώτο όροφο θα στεγαστούν χώρος πληροφοριών κοινού, αίθουσα εκδηλώσεων και καφέ.
 
Αυτά τα ολίγα…
 
Άλλωστε, όπως είχε απαγγείλει ο πρωθυπουργός στον Παπούλια, «Πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς».
 
Άλλη μια προσφορά της οικογένειας Σαμαρά στη χώρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:55