search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:40
MENU CLOSE

«Υπό όρους μπορείς να μείνεις» απάντα η Μόσχα στον Σνόουντεν

12.07.2013 14:46
«Υπό όρους μπορείς να μείνεις» απάντα η Μόσχα στον Σνόουντεν - Media

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα μπορούσε να παραμείνει στη Ρωσία εάν σταματήσει να δημοσιεύει απόρρητες πληροφορίες οι οποίες προκαλούν ζημία στις Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε το Κρεμλίνο στο αίτημα Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα μπορούσε να παραμείνει στη Ρωσία εάν σταματήσει να δημοσιεύει απόρρητες πληροφορίες οι οποίες προκαλούν ζημία στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε το Κρεμλίνο την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του αμερικανού φυγά σε εκπροσώπους οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους οποίους συνάντησε σε αεροδρόμιο της Μόσχας, ότι ζητεί εκ νέου άσυλο στη χώρα.

«Ο κ. Σνόουντεν θα μπορούσε υποθετικά να μείνει στη Ρωσία, πρώτον, εάν σταματήσει εντελώς τις δραστηριότητες οι οποίες βλάπτουν τους αμερικανούς εταίρους μας και τις αμερικανορωσικές σχέσεις και δεύτερον εάν ζητήσει κάτι τέτοιο αυτοπροσώπως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε σχόλιά του σε ρώσους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Γκένρι Ρέζνικ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο και μίλησε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωσή της, ο φυγάς «υποσχέθηκε να μην κάνει άλλες κινήσεις οι οποίες να ζημιώνουν τις ΗΠΑ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο, όπου βρίσκεται ο αμερικανός φυγάς από την ημέρα που εγκατέλειψε το Χονγκ Κονγκ, στις 21 Ιουνίου.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα το οποίο απέστειλε σε δικηγόρους και ακτιβιστές και το οποίο δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Σνόουντεν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν μία «παράνομη εκστρατεία» με στόχο να του στερήσουν το δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε κάποια από τις τρεις χώρες που του το έχουν προσφέρει.

Οι ΗΠΑ έχουν κατασχέσει το διαβατήριο του 30χρονου φυγά  και μέχρι στιγμής καμία χώρα δεν του έχει παραχωρήσει επισήμως άσυλο. Από τότε που έφθασε στη Μόσχα δεν έχει θεαθεί, ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι παρέμεναν στο αεροδρόμιο για αρκετές μέρες μετά την άφιξή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:39