search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:39
MENU CLOSE

Στο άγνωστο με στόχο την διάσπαση…

12.07.2013 21:00
oldphotos19501021373700176.jpg

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, έτσι όπως κατάφερε να τα κάνει η κυβέρνηση με την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ μέσα σε ένα βράδυ, πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψει με αυτήν τη (μαύρη) ιστορία που η ίδια ξεκίνησε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, έτσι όπως κατάφερε να τα κάνει η κυβέρνηση με την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ μέσα σε ένα βράδυ, πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψει με αυτήν τη (μαύρη) ιστορία που η ίδια ξεκίνησε.

 

Η χθεσινή πρώτη μετάδοση της ΕΔΤ, στη συμπλήρωση ενός μήνα κατά τον οποίο κυριάρχησε το «μαύρο» στις τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ και παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ, καταδεικνύει την πρεμούρα του Μαξίμου να δώσει όπως-όπως λύση στο πρόβλημα.

Στις οθόνες εμφανίστηκε χθες το πρωί… ένα «πράγμα» που στερείται νομικής υπόστασης αφού δεν ξέρει κανείς επίσημα το πώς, το πού, το γιατί, με ποια μέσα και με ποιους ανθρώπους εκπέμπει (για την ώρα) την τηλεοπτική της κάρτα η ΕΔΤ. Κάποιοι ήδη μιλούν για (κυβερνητική) τηλεπειρατεία…

Είναι χαρακτηριστική η κοινή δήλωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων στην ΕΡΤ που αναφέρει ότι «αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν “λουκέτο” στην ΕΡΤ, από σήμερα (σ.σ.: χθες) έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν: «Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών».

Για να προσδώσει αέρα εξουσίας και αποφασιστικότητας, η κυβέρνηση έστειλε από νωρίς χθες το πρωί τον αρμόδιο υφυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή στα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να εξηγήσει την… επόμενη ημέρα των δημόσιων ΜΜΕ. Αλλά και για να ξεκινήσει να γίνεται… ρουλεμάν το τελευταίο «όπλο» της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους της ΕΡΤ: η διάσπαση του ενιαίου μετώπου που έχουν δημιουργήσει από τις 10 Ιουνίου μέχρι και σήμερα.

Το κλίμα πάντως για τον  Παντελή Καψή είναι ιδιαίτερα βαρύ ύστερα και από τις καταγγελίες για «αγαστή συνεργασία» με τους μετόχους του Mega, προκειμένου να βγει στον τηλεοπτικό αέρα το «σήμα» της ΕΔΤ .

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αρμόδιος υφυπουργός για την ΕΡΤ Παντελής Καψής δήλωσε ότι η πόρτα για τον διάλογο με τους εργαζομένους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση. Από το βήμα του ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, αφού το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη. Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε (εξήγησε καλύτερα) ότι «δεν μπορεί και το κράτος να είναι όμηρος 10 συνδικαλιστών και ακτιβιστών που έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή την Αγία Παρασκευή», κάνοντας μάλιστα λόγο για εργαζομένους που εμποδίζονται να εκπέμψουν πρόγραμμα μέσα από το ραδιομέγαρο αλλά διευκρινίζοντας τουλάχιστον ότι δεν θα μπουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο. «Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να δώσουν πίσω τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ώστε να βγούμε από εκεί, να μην είμαστε αναγκασμένοι να πάμε σε ιδιωτικό στούντιο, να μην είμαστε αναγκασμένοι να υιοθετούμε αυτές τις διαδικασίες. Όσοι πραγματικά το θέλουν και νομίζω ότι η πλειονότητα των εργαζομένων το θέλει. Αυτή την αίσθηση έχω συνομιλώντας όλο αυτό το διάστημα με τους εργαζομένους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

Μόλις μια ημέρα πριν «σκάσει» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (η… εύηχη ΕΔΤ, δηλαδή), με την έγκριση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο σε δεύτερη ανάγνωση θα ολοκληρωθεί σήμερα, Πέμπτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15