search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:29
MENU CLOSE

Έχασαν το 19χρονο παιδί τους αλλά έδωσαν ζωή σε πέντε ασθενείς με τα όργανά του

13.07.2013 09:40
Έχασαν το 19χρονο παιδί τους αλλά έδωσαν ζωή σε πέντε ασθενείς με τα όργανά του - Media

Δώρο ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται με σοβαρές παθήσεις, έδωσαν οι γονείς ενός 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, χθες, σε τροχαίο, στο Βόλο.

Δώρο ζωής σε πέντε συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται με σοβαρές παθήσεις, έδωσαν οι γονείς ενός 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, χθες, σε τροχαίο, στο Βόλο.

Με περισσή δύναμη ψυχής, οι γονείς του νεαρού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους κι έτσι, από σήμερα το πρωί γίνεται αγώνας δρόμου για την έγκαιρη μεταμόσχευση τους.

Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα γίνει μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από αφέψημα για την χολολιθίαση που είχε καταναλώσει.

Η καρδιά του 19χρονου θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:29