search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Αθώωση Ζίμερμαν που διχάζει τις ΗΠΑ

14.07.2013 11:13
Αθώωση Ζίμερμαν που διχάζει τις ΗΠΑ - Media

Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες, οι ένορκοι έκριναν αθώο τον Τζόρτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν.

Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες, οι ένορκοι έκριναν αθώο τον Τζόρτζ Ζίμερμαν για τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν.
 
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο έφηβος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 29χρονου Ζίμερμαν στην πόλη Σάνφορντ της Φλόριντα. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
 
«Πιστεύω ότι η δίωξη εναντίον του Τζόρτζ Ζίμερμαν ήταν άδικη. Είμαι ενθουσιασμένος που η απόφαση των ενόρκων δεν μετέτρεψε αυτήν την τραγωδία σε παρωδία», δήλωσε ο Ντόναλντ Γουέστ συνήγορος υπεράσπισης.
 
Ο Ζίμερμαν εντόπισε το νεαρό στο δρόμο και όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, το παρουσιαστικό του νεαρού, του κίνησε υποψίες.
 
Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία, ο 29χρονος πρώην εθελοντής μιας ομάδας ασφαλείας της πόλης, πυροβόλησε τον άοπλο Μάρτιν στην καρδιά.
 
Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων στο Σάνφορντ στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης.
 
«Η απογοητευσή μου είναι μεγάλη γιατί όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο Τζόρτζ Ζίμερμαν είναι δολοφόνος» δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης.
 
Πρόκειται για μια υπόθεση που δίχασε την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και προκάλεσε έντονο προβληματισμό για τα ζητήματα του ρατσισμού και της οπλοχρησίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:51