search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:06
MENU CLOSE

«Καραγκιοζιλίκι» η Δημόσια Τηλεόραση, λέει η Στάη

14.07.2013 16:38
«Καραγκιοζιλίκι» η Δημόσια Τηλεόραση, λέει η Στάη - Media

"Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί μου φόβοι. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και αυτό με κάνει να είμαι πολύ θυμωμένη και ενοχλημένη", δήλωσε η έως χθες παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου της ΕΡΤ.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για το κλείσιμο της ΕΡΤ όσο και για το ύφος και τον χαρακτήρα της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης άσκησε η Έλλη Στάη η οποία δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον μεταβατικό φορέα «καραγκιοζιλίκι».

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Στάη εξέφρασε την οργή της για την απουσία σχεδιασμού πίσω από τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ.

«Η μετάλλαξη των πρώτων συναισθημάτων είναι μια τεράστια απογοήτευση της επιβεβαίωσης των φόβων που είχα- των φόβων ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, πέρα από την ΕΡΤ, και αυτό με κάνει να είμαι πάρα πολύ θυμωμένη και ενοχλημένη. Αυτή η προχειρότητα τέτοιου τύπου αποφάσεων οδηγεί τελικά στη διάλυση του δημόσιου τομέα και όχι στη μεταρρύθμισή του» σημείωσε η κυρία Στάη.

Παράλληλα η γνωστή παρουσιάστρια πρόσθεσε πως ο όλος χειρισμός του θέματος απέδειξε «πως δεν υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα. Γι' αυτό σοκαρίστηκα και εξοργίστηκα. Ήταν τελείως ανόητη αυτή η επιλογή και ως πολιτική τοποθέτηση αυτοαναιρείται. Τότε ειπώθηκε πως ειδικά ο τομέας της ΕΡΤ είχε πολύ μεγάλες παθογένειες στον τρόπο που λειτουργούσε και ασκήθηκε ακραίος συνδικαλισμός, ο οποίος ήταν από τους πλέον αυταρχικούς και ειδικά τον τελευταίο χρόνο κατέβαζε συνεχώς τους διακόπτες».

«Είδα μία πολιτική απόφαση, η οποία δικαιολογήθηκε ως μεγάλη μεταρρύθμιση και ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οπότε την κλείνουμε, φτάνοντας στο ακραίο και αντιδημοκρατικό ''μαύρο'', γιατί μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση. Δηλαδή, ήθελαν να μας πουν ότι έχουν σοβαρό σχέδιο και τη δυνατότητα να προχωρήσουν χωρίς να αντιμετωπίσουν την παθογένεια του ακραίου συνδικαλισμού. Και τώρα βλέπουμε τον αρμόδιο υφυπουργό να λέει ότι η μεταβατική δημόσια τηλεόραση εκπέμπει από άλλα στούντιο γιατί δεν μπορεί πάλι να αντιμετωπίσει τους ίδιους συνδικαλιστές. Οπότε πρόκειται για μια τεράστια αδυναμία πολιτικής δυνατότητας. Ούτε με ανοιχτό ούτε με κλειστό τον φορέα μπορούσαν να κάνουν τη μεταρρύθμιση;» διερωτήθηκε.

Η Ελλη Στάη συμπλήρωσε πως δίνει μια πίστωση χρόνου στον Παντελή Καψή που είχε το θάρρος να αναλάβει τη διευθέτηση του προβλήματος, ενώ αναφέρθηκε στις παθογένειες της ΕΡΤ και μίλησε με σκληρά λόγια για τους ακραίους συνδικαλιστές. «Το βράδυ που έπεσε το ''μαύρο'' στην ΕΡΤ, είπα στον αέρα ότι όλοι γνωρίζουμε την παθογένεια που υπήρχε σε όλο το Δημόσιο και στο συγκεκριμένο κομμάτι της ΕΡΤ. Κυβερνητισμός, κι αυτό αφορά κυρίως τη δημοσιογραφική λειτουργία, ακραίος συνδικαλισμός και κομματισμός σε πολλά επίπεδα» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και προειδοποίησε ότι αυτά τα τρία πράγματα τα οποία υπήρχαν, τα βλέπουμε και τώρα να αναπτύσσονται πάλι.
 
«Η πολιτική ηγεσία δεν είχε και δεν έχει σχέδιο και το ομολογεί πια, ενώ βλέπουμε 100 άτομα που παραμένουν στην ΕΡΤ να λένε ότι είναι εκπρόσωποι όλων. Εγώ θα πω ότι δεν εκπροσωπούν τις χιλιάδες των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως δεν τους εκπροσωπούσαν οι 40 ή 50 συνδικαλιστές που έπαιρναν τις αποφάσεις τον προηγούμενο χρόνο για τις απεργίες. Η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν συντάσσεται μαζί τους. Είναι μια πλειοψηφία η οποία ήταν και παραμένει βουβή» κατέληξε η κυρία Στάη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:05