search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:21
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενόψει απολύσεων

15.07.2013 06:12
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενόψει απολύσεων - Media

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και τη διαθεσιμότητα που προωθεί η κυβέρνηση. Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και τη διαθεσιμότητα που προωθεί η κυβέρνηση. Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Μικροένταση δημιουργήθηκε όταν δημοτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν την Β. Κωνσταντίνου, έστριψαν, μπαίνοντας ανάποδα στην Ηρώδου Αττικού, που εκείνη την ώρα δεν ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία κι έφτασαν μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.
 
Οι διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα έξω από το Μαξίμου ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, που έσπευσαν στο σημείο κατόπιν εορτής, τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν.  
 
Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν προς τη Βουλή.

Το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφ. Συγγρού, όπoυ συναντήθηκαν με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
 
Οι δημοτικοί αστυνομικοί έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα προσληφθούν όλοι στο υπ. Προστασίας του Πολίτη και κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στους δήμους ώστε να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν γραπτές δεσμεύσεις.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της ΝΔ, οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε στο παρελθόν δήμαρχος Αθηναίων, είπε στους συγκεντρωμένους: «Εγώ, επειδή πήρα τους περισσότερους από σας, επί των ημερών μου, ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. αρα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας.. Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε. Εγώ πρώτη, έχω βγει και τα έχω πει αυτά».
 
«Όσοι από εσάς έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» είπε στους συγκεντρωμένους ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ανέφερε πως «ούτε εσείς δεν πρέπει να φοβάστε».

Παράλληλα, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο (14:00) και τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη (16:00).

«Καυτή» εβδομάδα
 
 Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο των Δήμων (15 – 17 Ιουλίου) με εξαίρεση τις υπηρεσίες καθαριότητας και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές. Εξ ολοκλήρου οι υπηρεσίες των Δήμων θα κλείσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας.
 
Στις 20.00 η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες – μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.
 
Την Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».  Στις 20.30 οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
 
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ και πορεία στη Βουλή και στη συνέχεια ολονύχτια διαμαρτυρία.
 
Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20