search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:46
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πλειοψηφία δυνατή αλλά όχι πανίσχυρη δείχνουν οι συσχετισμοί

15.07.2013 07:56
ΣΥΡΙΖΑ: Πλειοψηφία δυνατή αλλά όχι πανίσχυρη δείχνουν οι συσχετισμοί - Media

Ολοκληρώθηκαν χθες οι ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής επιτροπής του Ενιαίου Πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωση στελεχών της «Αριστερής Πλατφόρμας».

Ολοκληρώθηκαν χθες οι ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής επιτροπής του Ενιαίου Πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 74,08% και 2.477 ψήφους (ψήφισαν 3.412 σύνεδροι).

Όσον αφορά τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή, αυτά δείχνουν υποχώρηση της πλειοψηφίας και άνοδο της Αριστερής Πλατφόρμας – σε σύγκριση με τους καταγεγραμμένους συσχετισμούς της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο έλαβε ποσοστό 67,61% και 135 έδρες στην ΚΕ (2.294 ψήφοι) ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα έλαβε 30,18% κι 60 έδρες (1.024 ψήφοι). Επίσης οι άλλοι συνδυασμοί έλαβαν: Ανένταχτοι του ΣΥΡΙΖΑ (Βένιος Αγγελόπουλος)  1,03% και 2 έδρες(35 ψήφοι), Κομμουνιστική Τάση 0,74% και 2 έδρες, Παρέμβαση μελών (Φλώρα Νικολιδάκη) 0,27% και 1 έδρα (9 ψήφοι).

Από το ενιαίο Ψηφοδέλτιο πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης με 1458 ψήφους, ενώ στην πρώτη δεκάδα εκλέγονται στελέχη που ανήκουν κυρίως στην προεδρική τάση όπως οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Ρένα Δούρου. Ψηλά εκλέγονται και οι Ρούντι Ρινάλντι, Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντρέας Καρίτζης, Χρήστος Στάικος, Ράνια Σβίγγου.

Από το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πλατφόρμας, πρώτος σε ψήφους είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 870 ψήφους, ενώ στην πρώτη δεκάδα εκλέγονται οι Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Ήσυχος (Αριστερό Ρεύμα), Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Αντώνης Νταβανέλλος (ΔΕΑ). 

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 
Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» έκαναν την παρακάτω δήλωση σε σχέση με το ποσοστό της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ:

« Η «Αριστερή Πλατφόρμα» θεωρεί πολύ θετικό το ποσοστό που συγκέντρωσε η λίστα της στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό αυτό καταδεικνύει εμπιστοσύνη προς την «Αριστερή Πλατφόρμα»  και επιβεβαιώνει τη μεγάλη και ανοδική απήχηση που συναντούν οι θέσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις της όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την Αριστερά και τον κόσμο της και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» βεβαιώνει ότι μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη από καλύτερες θέσεις να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την ενότητα και την ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τη συνεργασία και συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων, κατευθύνσεις που συνιστούν την εγγύηση για την προοδευτική ανατροπή στη χώρα και μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία, στηριγμένη στους μεγάλους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ανοίγοντας νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45