15/10/2019 16:17:11

Σνιφάρουν κόκα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο;

Σνιφάρουν κόκα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο; - Media
Οκτώ χρόνια μετά τον εντοπισμό κοκαΐνης σε 41 από τις 46 τουαλέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ίχνη του ναρκωτικού βρέθηκαν και σε τουαλέτες του Βρετανικού Κοινοβουλίου…
Σύμφωνα με την «Sun», η κοκαΐνη βρέθηκε σε εννέα τουαλέτες στα κυλικεία του Κοινοβουλίου, στο Γουέστμινστερ, όπου επιτρέπονται και οι καλεσμένοι των βουλευτών, σε αρκετές περιπτώσεις όμως ήταν και πολύ κοντά στα γραφεία των βουλευτών, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό.
Την υπόθεση αποκάλυψε ρεπόρτερ της Sun, ο οποίος χρησιμοποίησε…. τεχνικές CSI, με υλικά που απέδειξαν ότι είχε γίνει χρήση κοκαϊνης, ίχνη της οποίας εντοπίστηκαν κυρίως σε καπάκια τουαλέτας και συσκευές στεγνώματος των χεριών. Και όπως αναφέρει η εφημερίδα, «γι΄αυτό οι βουλευτές θέλουν αύξηση»...
Εκπρόσωπος του βρετανικού Κοινοβουλίου προσπάθησε να αποσυνδέσει το γεγονός με οποιαδήποτε υπόνοια ότι η κοκαΐνη έχει σχέση με τα ίδια τα μέλη του σώματος. «Το Κοινοβούλιο είναι ένας δημόσιος χώρος και καλωσορίζουμε εδώ περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, ή έστω έχουν πρόσβαση συνοδευόμενοι» τόνισε και προσέθεσε: «Είναι σαφές ότι δεν θα ήταν πρέπον να ελέγχουμε τι συμβαίνει στις τουαλέτες. Επιπλέον έχουμε εκδώσει 14.000 κάρτες πρόσβασης, είτε για συνεργεία, είτε για τρίτους και βέβαια για το προσωπικό του Κοινοβουλίου, τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους. Συνεπώς είναι αδύνατο να ξέρουμε ποιοι μπορεί να εμπλέκονται. Οι έλεγχοι ασφαλείας στόχο έχουν να εμποδίσουν να συμβεί επίθεση, όχι να εντοπίσουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.