search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Marfin: Ενοχή και για τα 4 στελέχη της τράπεζας πρότεινε η εισαγγελέας

15.07.2013 15:36
Marfin: Ενοχή και για τα 4 στελέχη της τράπεζας πρότεινε η εισαγγελέας - Media

Την ενοχή και για τους τέσσερις κατηγορούμενους που -θεωρητικά- ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την πυρασφάλεια του κεντρικού καταστήματος της Marfin ζήτησε η εισαγγελέας.

Την ενοχή και για τους τέσσερις κατηγορούμενους που -θεωρητικά- ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την πυρασφάλεια του κεντρικού καταστήματος της Marfin στη Σταδίου στο οποίο κάηκαν ζωντανοί τρεις άνθρωποι στις 5 Μαΐου 2010, ζήτησε η εισαγγελέας χωρίς να παραγνωρίζει ότι το κτίριο ήταν "γυμνό και απροστάτευτο".

Μετά από διαδικασία που διήρκησε πάνω από δύο μήνες η εισαγγελέας συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια:

– ο υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος,
– ο υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων, Εμμανουήλ Βελονάκης,
– η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και
– η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

Με βάση το αποδεικτικό υλικό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία που την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δια παραλείψεως τέλεσαν όσα τους αποδίδονται επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός πως το εν λόγω κτίριο είχε γίνει κατ΄επανάληψη στόχος αγνώστων δραστών, εν τούτοις «λειτουργούσε γυμνό και απροστάτευτο από μέτρα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

Νωρίτερα, απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχθηκαν την πράξη που τους αποδίδεται, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:01