search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή

16.07.2013 05:53
Παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή - Media

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, αποφάσισε τις πρώτες πρωινές ώρες η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, δύο σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος, της νόθευσης εγγράφου το οποίο συγκέντρωσε και τις λιγότερες ψήφους, αποφάσισε τις πρώτες πρωινές ώρες η Ολομέλεια της Βουλής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία
Υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42 ενώ 18 δήλωσαν παρών.

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος:
Υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 και 11 παρών.

Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου: 
Υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34 και 67 παρών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει πλέον για τη βασιμότητα των τριών κατηγοριών που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου και εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο 'Αρειος Πάγος.

Πριν αρχίσει η ψηφοφορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου σε μία 50λεπτη ομιλία έκανε λόγο για εξάμηνη «φάρσα» και πόρισμα που αποδεικνύει «πόσο προσχηματική ήταν η διαδικασία» στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ εξαπέλυσε βολές για τη διαδικασία και για απόκρυψη στοιχείων από το πόρισμα, τα οποία «δεν βόλευαν στην κατασκευή της ενοχής μου». 
 
Ο ίδιος επιτέθηκε δε με σφοδρότητα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, λέγοντας ότι «κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13