search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:01
MENU CLOSE

Η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο – LIVE

16.07.2013 06:37
Η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο  - LIVE - Media

Ξεκίνησε η διήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ενσωματώνει το νέο φορολογικό κώδικα και τις απολύσεις στο Δημόσιο πρόκειται να τεθεί τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης.

Ξεκίνησε η διήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που ενσωματώνει το νέο φορολογικό κώδικα και τις απολύσεις στο Δημόσιο πρόκειται να τεθεί τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης.

Δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Θέλω να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου απέναντι στον πολίτη και τους δημοσιογράφους», ανέφερε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Live η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλαγές εκ μέρους του υπουργού Υγείας και με την απόσυρση διάταξης που προσφέρει ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τροπολογίας με την οποία προσφερόταν το προεδρικό αεροσκάφος και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μετακινήσεις του.

Όπως ανέφερε, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας, ο οποίος θα συμμετάσχει στο θεσμό της κινητικότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό 1.250 υπάλληλοι στην Υγεία θα μπουν σε κινητικότητα και θα καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας.

Οι ηγετικές ομάδες της Συγγρού και της Ιπποκράτους παρακολουθούν στενά τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες με στόχο να περιορίσουν τις όποιες διαρροές από την ψηφοφορία της Τετάρτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία:
«Είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
 
Η ανακοίνωση:
«Το πολυνομοσχέδιο της κοινωνικής ισοπέδωσης, των απολύσεων, της μείωσης του κατώτατου μισθού και της διάλυσης της υγείας και της παιδείας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους.
»Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία. Κάθε νέο μνημονιακό μέτρο αποτελεί προαναγγελία των επόμενων, κάθε εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό πρέπει να αντιστραφεί.»

ΑΝ.ΕΛ.:  Τηρούν πιστά τις εντολές
«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές της τρόικας διαλύει τους ΟΤΑ και την τεχνική εκπαίδευση και δίνει βορά στο νέο φορολογικό Αρμαγεδδώνα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανέργους» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
 
ΔΗΜΑΡ: Οι απολύσεις δεν είναι διέξοδος

«Oύτε οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ούτε οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις συνιστούν διέξοδο από την κρίση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:01