search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28
MENU CLOSE

Δεκάδες τραυματίες από τις νυχτερινές συγκρούσεις στο Κάιρο

16.07.2013 06:57
Δεκάδες τραυματίες από τις νυχτερινές συγκρούσεις στο Κάιρο - Media

Τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που ξέσπασαν λίγο πριν τις 21:00 και διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που ξέσπασαν λίγο πριν τις 21:00 και διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων ΜΕΝΑ.
 
Το θερμότερο μέτωπο τη νύχτα προς Τρίτη ήταν στην περιοχή γύρω από το Μουσείο της Αιγύπτου. Νεαροί, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως και «ο Θεός είναι μεγάλος».
 
Oι διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν την κοντινή γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου. Ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από το σημείο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οπότε και εκλήθησαν οι ειδικές δυνάμεις τις αστυνομίας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters , οι ιατρικές μονάδες παρείχαν πρώτες βοήθειες σε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίες έφεραν πληγές στο πρόσωπο και τα μάτια. 

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων που ξέσπασαν λίγο πριν τις 21:00 (τοπική ώρα) και διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νεαροί άνδρες, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και «ο Θεός είναι μεγάλος». 

Ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οπότε και εκλήθησαν οι ειδικές δυνάμεις τις αστυνομίας.
 

Τη ίδια ώρα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι διώξεις ηγετικών στελεχών των οποίων συνεχίζονται αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28