search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Τι αλλαγές αποφάσισαν Σαμαράς και Βενιζέλος για το πολυνομοσχέδιο

16.07.2013 10:37
Τι αλλαγές αποφάσισαν Σαμαράς και Βενιζέλος για το πολυνομοσχέδιο - Media

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να καμφθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις αλλά και οι αντιρρήσεις του Επιστημονικού ΣΥμβουλίου της Βουλής, «κλείδωσε» το πολυνομοσχέδιο κατά τη συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου. Όχι στις "βελτιώσεις" λέει η ΚΕΔΕ.

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να καμφθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι αντιρρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την συνταγματικότητα των διατάξεων,  «κλείδωσε» το πολυνομοσχέδιο ύστερα από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο είναι οι εξής:

-Δεν θα υποστούν συνέπειες όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αυτό θα ισχύσει και για τη δημοτική αστυνομία, στην οποία υπηρετούν 200 κάτοχοι μεταπτυχιακού.
-Για τους σχολικούς φύλακες θα δημιουργηθεί πρόγραμμα με πλασματικά έτη για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
-Για το παρατηρητήριο για τα οικονομικά στους δήμους, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων, συμφωνήθηκε να μείνουν εκτός οι ποινικές διατάξεις. 

ΚΕΔΕ: «Όχι» στις βελτιώσεις
 
Απορρίπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τις βελτιώσεις που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αναφορικά με την ένταξη δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας, αλλά και τη συγκρότηση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, «οι όποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στο πολυνοµοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες και τη Δηµοτική Αστυνοµία δεν αλλάζουν το περιεχόµενο των σχετικών διατάξεων, µε τις οποίες καταργούνται βασικές αρµοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
Σε ό,τι αφορά το Παρατηρητήριο, η ΚΕΔΕ «συντάσσεται απολύτως µε τη γνώµη της Επιστηµονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριµένες ρυθµίσεις έρχονται σε αντίθεση µε την Συνταγµατικά κατοχυρωµένη διοικητική και οικονοµική αυτοτέλεια των ΟΤΑ».
 
Ως εκ τούτου, «η ΚΕΔΕ εµµένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλεί τα µέλη της, αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.µ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθµώνος και πορεία στη Βουλή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:41