search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:24
MENU CLOSE

«Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί»

16.07.2013 11:27
Σόιμπλε: Δεν βλέπω «κούρεμα» χρέους - Media

«O Γερμανός και οι Έλληνες» είναι ο τίτλος εκτενέστατου άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung και στον υπότιτλο σημειώνει: «Η Αθήνα εξοπλίζεται για την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με παλιές απαιτήσεις για επανορθώσεις».

«O Γερμανός και οι Έλληνες» είναι ο τίτλος εκτενέστατου άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung και στον υπότιτλο σημειώνει: «Η Αθήνα εξοπλίζεται για την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με παλιές απαιτήσεις για επανορθώσεις».

Το άρθρο ξεκινάει με αναφορές σε δημοσκοπήσεις που διενήργησαν το ΣΚΑΙ και η Καθημερινή και στις οποίες αναφερόταν ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει εξαιρετικά αρνητική γνώμη για την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην συνέχεια αναφέρεται στα αρνητικά δημοσιεύματα της εφημερίδας Τα Νέα για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και κατόπιν περνάει σε ένα πορτρέτο του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο συνδέει με τα αιτήματα για γερμανικές αποζημιώσεις. Το άρθρο αναφέρει πως ο Μανώλης Γλέζος έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα γύρω από το θέμα και πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 160 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το άθροισμα του ποσού που οφείλεται από τις επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο, σημειώνει η εφημερίδα.

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Από ελληνικής πλευράς ένα νέο κούρεμα του δανείου όπως και η συζήτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις είναι ένα μεγάλο θέμα πριν από την επίσκεψη Σόιμπλε. Ο ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως μόλις η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούσε να συζητηθεί ένα νέο κούρεμα του δανείου. Στο Βερολίνο όμως το βλέπουν διαφορετικά, τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές».
 
Πηγή: Deutsche Welle  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22