21/05/2019 23:03:19

Οριστικά τέλος ο Ξαρχάκος από το Εθνικό

Οριστικά τέλος ο Ξαρχάκος από το Εθνικό  - Media
Ο Σταύρος Ξαρχάκος υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου στον υπουργό Πολιτισμού, τονίζοντας ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
 
Στην επιστολή του τονίζει ότι κατά την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος αγνοήθηκε πλήρως το πλαίσιο το οποίο είχε ο ίδιος χαράξει και «έγιναν επιλογές που δε συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου -ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτισμική, και όχι μόνο, κρίση.
 
Ποιες είναι αυτές οι επιλογές;

Ο ίδιος δεν τις αναφέρει, οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι εννοεί την ανάθεση, στον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη, θεατρικών έργων για να τα σκηνοθετήσουν…

Οι επιλογές ανήκουν στον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, το οποίο δεν κατονομάζει ο μεγάλος συνθέτης.
 
Επισημαίνει, όμως, ότι έμαθε τις αποφάσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης -αποφάσεις,
που -όπως τονίζει- «δεν είχαν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και υιοθέτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο».
 
Χθες συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και έθεσε το θέμα «του αιφνιδιασμού και της εξωθεσμικής παρέμβασης». Εκεί, όμως, διαπίστωσε ότι «τα μέλη του ΔΣ, στην πλειοψηφία τους, δεν ήταν έτοιμα να προβληματιστούν στην κατεύθυνση σκέψης και στρατηγικής την οποία είχα εισηγηθεί και την οποία ομόφωνα είχε υιοθετήσει το ΔΣ.
 
«Επειδή δεν είναι διατεθειμένος επ’ ουδενί να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς, οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου».
 
αναδημοσίευση από το aixmi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.