search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Ανοιχτή επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους βουλευτές

17.07.2013 06:27
Ανοιχτή επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους βουλευτές - Media

Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση ειδικοτήτων εκπαιδευτικών.

Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία).

Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της αυτή προς τους βουλευτές αναλύει τις ρυθμίσεις του άρθρου 82 και τις επιπτώσεις που θα έχουν και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτήν την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. 

»Σας καλούμε με την ψήφο σας να σταματήσετε την εξαθλίωση και τον διωγμό των εκπαιδευτικών. Να σταματήσετε τις απολύσεις ανθρώπων που επέλεξαν και επένδυσαν τη ζωή τους στο συναρπαστικό και δύσκολο επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού».

Η ΟΛΜΕ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19:00 στο Σύνταγμα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
 
Με μηνύσεις απαντά η ΟΛΜΕ για τις λίστες διαθεσιμότητας
 
Σε μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων 2.500 καθηγητών, υποψήφιων για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας, προχωρά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ κατήγγειλε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας,Αθανάσιο Κυριαζή, ο οποίος έσπευσε να στείλει τις λίστες με τους «διαθέσιμους» στις περιφερειακές διευθύνσεις, προτού καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που τους απολύει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45