search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Την απόσυρση της Ζαρούλια από το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα

17.07.2013 06:37
Την απόσυρση της Ζαρούλια από το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα - Media

Έκκληση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση και την κοινωνία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμέν Αμπτάν, ο οποίος επιρρίπτει παράλληλα τις ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενίζέλο.

Έκκληση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση και την κοινωνία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμέν Αμπτάν, ο οποίος επιρρίπτει παράλληλα τις ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενίζέλο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, υποστηρίζει πως «παρά τις αντιδράσεις, στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελένης Ζαρούλια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΣτΕ βρισκόμαστε ακριβώς όπου βρισκόμασταν τον περασμένο Οκτώβριο: η κυρία Ζαρούλια συνεχίζει να αποτελεί μέρος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ και μάλιστα ανήκει στην Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα Κατά των Διακρίσεων».

Ο ίδιος επισημαίνει, πως η εθνική αντιπροσωπεία της χώρας αποφασίζει σε ποια επιτροπή θα στείλει τον κάθε βουλευτή, με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη να έχει πει σύμφωνα με τον Αμπτάν πως «είναι προτιμότερο η βουλευτής της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στην Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων παρά, λ.χ., σε εκείνη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
Η παρουσία της συζύγου του κ. Μιχαλολιάκου, φαίνεται πως έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όμως η επιτροπή του ΣτΕ μετά από αντίδραση Ιταλίδας βουλευτή, αποφάσισε πως μόνο η ελληνική Βουλή μπορεί να την αποκλείσει.

Ο κ. Αμπτάν επιρρίπτει τις ευθύνες για το άνοιγμα της πόρτας του ΣτΕ στην Χρυσή Αυγή, τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους τον Δεκέμβριο, είχε λάβει την διαβεβαίωση του κ. Σαμαρά ότι θα αποκλειόταν η βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Όμως τον Ιανουάριο, όταν ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής έστειλε τη λίστα με τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ, το όνομα της κυρίας Ζαρούλια ήταν μέσα».

«Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει σαφώς τον Δεκέμβριο ότι θα αγωνιζόταν για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή», προσθέτει ο κ. Αμπτάν. «Όμως ούτε τότε ούτε σήμερα που έχει ειδικό βάρος ως υπουργός Εξωτερικών έκανε τίποτα».

Κλείνοντας, ο κ. Αμπτάν αναφέρεται και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο δεν ψηφίστηκε «σαν το ζήτημα του ρατσισμού στην Ελλάδα να ήταν ασήμαντο τη στιγμή που η χώρα έχει γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για έλλειψη βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό» λέγοντας: «Η ουσιωδέστερη προϋπόθεση στον αγώνα κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού είναι η βούληση. Και στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει στο Ευρωκοινοβούλιο στις επόμενες ευρωεκλογές.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποδείξει την βούλησή της να αντισταθεί στην άνοδο του νεοναζισμού. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα πολιτικά μέσα. Η ελληνική Βουλή δεν εξέλεξε αντιπρόεδρο από την Χρυσή Αυγή σπάζοντας την παράδοση που θέλει όλα τα κόμματα να εκπροσωπούνται στο προεδρείο. Την καλώ να ξανασπάσει την παράδοση και να αποσύρει τη βουλευτίνα της Χρυσής Αυγής από το ΣτΕ.

Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρόεδρος της Βουλής», καταλήγει ο κ. Αμπτάν.

Πηγή:iefimerida

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:13