search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – LIVE

17.07.2013 07:28
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – LIVE - Media

Αργά το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση εν μέσω σοβαρών αμφισβητήσεων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση εν μέσω σοβαρών αμφισβητήσεων.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αναμένουν πως παρά την κριτική από κυβερνητικούς βουλευτές το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί.
 
Το νομοσχέδιο έχει ήδη υπερψηφισθεί επί της αρχής, με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Live η συνεδρίαση της Βουλής

 

Κατά την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης των άρθρων του νομοσχεδίου, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως θα ανακοινωθούν νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνονται σε παρατηρήσεις βουλευτών που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και την Ολομέλεια.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική αστυνομία, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρίνισε το πρωί ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους και οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα αξιοποιήσουν το προσωπικό αυτό.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το υπόλοιπο 90% θα καλύψει κυρίως ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. -θα ενισχυθεί μεταξύ άλλων η πεζή περιπολία- αλλά και των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μιχελάκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να συμβάλει στην ασφάλεια των πόλεων, καθώς δεν ήταν εκπαιδευμένη για κάτι τέτοιο και δεν οπλοφορούσε.
Άφησε ακόμη αιχμές για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δομών των δήμων, η οποία, όπως είπε, «έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».
Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι «κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη και λανθασμένη» και δεσμεύτηκε ότι «είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους στην αξιολόγηση των δομών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24