search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Ποινικές διώξεις σε βάρος των Β. Μαρινάκη, Σ. Θεοδωρίδη και Δ. Γιαννακόπουλου

17.07.2013 10:01
Ποινικές διώξεις σε βάρος των Β. Μαρινάκη, Σ. Θεοδωρίδη και Δ. Γιαννακόπουλου - Media

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, σε βάρος των Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη, και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στους δύο πρώτους, και αγώνα μπάσκετ στον τρίτο.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στους δύο πρώτους, και αγώνα μπάσκετ στον τρίτο.
 
Η δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ολυμπιακού αφορά παράβαση του άρθρου 132 & 1 του νόμου 2725/1999 σχετικά με «προσυνεννοημένους αγώνες». Πρόκειται για καταγγελίες περί υβριστικής συμπεριφοράς τους στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού, στις 11 Ιουνίου.
 
Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που έγινε με αφορμή καταγγελίες μεγαλομετόχων του «Αστέρα Τρίπολης», μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, στον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-1 στην παράταση. Οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης είχαν διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου και των βοηθών του, υποστηρίζοντας ότι δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της ομάδας τους, ενώ, αντίθετα έδωσαν ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «κέρδισε η αλητεία». Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Γιαννακόπουλος αφορά την συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
 
Η δίωξη σε βάρος του κ. Γιαννακόπουλου, που αφορά το ίδιο αδίκημα, σχετίζεται με τον αγώνα μπάσκετ για τα play off μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στις 9 Ιουνίου. Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μετά την αναφορά που συνέταξαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοϊδης και Ιωάννης Φούφης, οι οποίοι τόνισαν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού μπήκε στα αποδυτήρια χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59