search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

17.07.2013 10:11
Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς - Media

Μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13 % στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13 % στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
 
«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους».
 
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις των στρατιωτικών ούτε θα επιβληθεί φόρος 2 τις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.
 
«Είπα στην τρόικα ότι δεν θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν τα έσοδα. Δέχτηκαν για πρώτη φορά να μειώσουν φόρους. Ήταν δύσκολο, αλλά το κάναμε», ανέφερε ο Αντ.Σαμαράς.
 
«Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μην συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα ανεβεί ξανά στο 23%», συμπλήρωσε.
 
«Αλλιώς, αν το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Γι' αυτό το πέτυχα. Χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μην ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα», πρόσθεσε.
 
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρ’ όλες τις αντίθετες απόψεις, η Ελλάδα έχει επιτύχει «πραγματική πρόοδο» και διαμήνυσε:
«Δεν θα μας εμποδίζουν πρακτικές του παρελθόντος. Κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει σαλπάρει» ανέφερε ο Α. Σαμαράς προσθέτοντας «δεν χαλαρώνουμε, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Ως μήνυμα επιβράβευσης των ελληνικών προσπαθειών ερμήνευσε την απόφαση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

"Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι. Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυρια. Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση. Και πρέπει να ενισχύσει την φορολογική μας συνείδηση. Την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και σε σχέση με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος, μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
 
Και συνέχισε εξηγώντας το τι κατ' αυτόν σημαίνει η μείωση αυτή ως πρώτη κίνηση: "Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικα πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος, μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της χώρας, της κοινωνίας που είναι η ανεργία".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10