search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:04
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: «Θα πέσετε από τη λαϊκή αντίδραση»

17.07.2013 12:48
Αλέξης Τσίπρας: «Θα πέσετε από τη λαϊκή αντίδραση» - Media

«Ως πότε θα λαμβάνετε αποφάσεις γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας ακόμα και το Σύνταγμα;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Ως πότε θα λαμβάνετε αποφάσεις γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας ακόμα και το Σύνταγμα;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.
 
«Ως πότε θα επιμένετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο και τον εαυτό σας;» συνέχισε. «έχουν όλα αυτά καμία σχέση με τη Δημοκρατία ή με τις μεταρρυθμίσεις;».
Ακολούθως επικαλέστηκε την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, λέγοντας ότι «διαψεύδει το success story».
 
Σε ό,τι αφορά την αυριανή επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «προεκλογική εκστρατεία κάνει ο άνθρωπος» ενώ πρόσθεσε ότι «φέρνει και δωράκια», εννοώντας τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Πρόσθεσε δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έχει γίνει κομματάρχης του CDU» και «ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις για τον Σόιμπλε στην επαρχία».
 
«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κρύβει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου», είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ότι «θα πέσετε από τη λαϊκή αντίδραση» και «ο πάταγος θα είναι ηχηρός».
 


Τα βίντεο είναι από το enikos.gr

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας: «Δεν είπατε την αλήθεια και το ξέρετε. Έχετε πέσει έξω στις προβλέψεις σας και επενδύετε στην απαισιοδοξία, ενώ εμείς στην αισιοδοξία. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8% το πρώτο τετράμηνο. Ήδη χαλαρώνουν κάπως οι όροι του Μνημονίου. Πριν λίγο καιρό μειώσαμε και το ειδικό τέλος στα ακίνητα κατά 15%, αλλά δεν είπατε τίποτε». Και συμπλήρωσε:

«Όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, προσπαθούμε να τους ελαφρύνουμε με το πολυνομοσχέδιο. Καταθέσαμε τόσες προσθήκες για πολυτέκνους και αναπήρους. Ένδειξη της δικής σας πολιτικής, είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει η Κύπρος πριν λίγο καιρό – και είδαμε το αποτέλεσμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:02