search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:04
MENU CLOSE

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» οι Αθηναίοι την Πέμπτη λόγω Σόιμπλε

17.07.2013 14:49
Σόιμπλε: Περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, αν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της - Media

Απαγόρευση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας επιβάλλονται για την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. "Ποδοπατούν κάθε δικαίωμα", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αστυνομοκρατία καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Απαγόρευση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας επιβάλλονται για την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Ο Β. Σόιμπλε αναμένεται να βρίσκεται στις 12.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε ελληνογερμανικό συνέδριο, ενώ στις 14.00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 16.00 στο υπ. Οικονομικών

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απαγορεύονται «από ώρα 09.00 έως 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:
 
Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) – αριστερά Σουρή – συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας
(μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».
 
Υπενθυμίζεται ότι απαγόρευση διαδηλώσεων είχε επιβληθεί και τον Οκτώβρη του 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποδοπατούν κάθε δικαίωμα
 
Ανακοίνωση σχετικά με τις απαγορεύσεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όπου καταγγέλλει την κυβέρνηση πως σπεύδει, για δεύτερη φορά να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα.
 
Η Ανακοίνωση:
 
«Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία.   Με αφορμή την επίσκεψη   Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη  Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού.
Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία.
Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας»

ΚΚΕ: Αστυνομοκρατία

Την αντίδραση του στα «μέτρα αστυνομοκρατίας που αποφάσισε η κυβέρνηση, εν όψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε» εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
 
Ο Περισσός κάνει λόγο για «κυβερνητικό αυταρχισμό» και καλεί τον λαό «να δώσει τη δική του απάντηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33