search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Σιγά το αυτοκίνητο ρεεεε

17.07.2013 21:00
Σιγά το αυτοκίνητο ρεεεε - Media

Υπάρχουν αυτοκίνητα και αυτοκίνητα. Όπως ο Μαζωνάκης είναι συνάδελφος του Σινάτρα και ο Βελάσκες του Πελέ, έτσι και τα περισσότερα τετράτροχα μπαίνουν κάτω από τη γενική ταμπέλα «αυτοκίνητο».

Υπάρχουν αυτοκίνητα και αυτοκίνητα. Όπως ο Μαζωνάκης είναι συνάδελφος του Σινάτρα και ο Βελάσκες του Πελέ, έτσι και τα περισσότερα τετράτροχα μπαίνουν κάτω από τη γενική ταμπέλα «αυτοκίνητο».

Υπάρχουν όμως και κάποια πετράδια που ξεχωρίζουν από το σωρό. Ορισμένα μοναδικά κομμάτια, σπάνιας ομορφιάς και φυσικά μεγάλης αξίας.

Τέτοια είναι συνήθως όλα τα δημιουργήματα της Lamborghini. Η ιταλική φίρμα παράγει τα ωραιότερα αυτοκίνητα στον κόσμο από άποψη στιλ και γραμμής και το «Παρκούρ» είναι το τελευταίο καμάρι της. Σχεδιασμένο από τον διάσημο  Τζουτζιάρο, το νέο μοντέλο είναι σε μεγάλο μέρος χειροποίητο –κατανοητό αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν κατασκευαστεί μόλις δύο αυτοκίνητα.

Στη μηχανή του «κρύβει» 550 άλογα, κάτι που του δίνει απίστευτη δύναμη και είναι το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας το οποίο μπορεί να δοκιμαστεί και εκτός δρόμου (κάτι σαν SUV).

Το περίφημο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκουντγουντ ήταν η ιδανική ευκαιρία για να παρουσιαστεί το νέο «στολίδι» της Lamborghini. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως ήταν προγραμματισμένα και οι 150.000 θεατές που συγκεντρώθηκαν στην πίστα είδαν το πανάκριβο «Παρκούρ» να βγαίνει εκτός δρόμου από λάθος του οδηγού και να σταματά στις προστατευτικές μπαριέρες από σανό. (το βίντεο είναι ενδεικτικό).

Η σύγκρουση ήταν αρκετή ώστε να «τσαλακωθεί» το μοναδικό κομμάτι και μαζί η εικόνα της Lamborghini. Η οποία καλείται τώρα να φτιάξει από την αρχή το πρωτότυπό της (δεν κοστίζει και τόσο φθηνά…) και να προσέξει ιδιαίτερα πως θα εντυπωσιάσει στην επόμενη δοκιμή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:02