search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Ο αρχιεπόπτης είναι εδώ

17.07.2013 21:00
oldphotossoimble1374083940.jpg

E… ε… έρχεται… ο εξολοθρευτής. Και πώς τον υποδέχε­ται η ελληνική κυβέρνηση; Με πολυνομοσχέδια, με κόκκινα χαλιά και… με τα κεφάλια μέσα, φυσικά!

E… ε… έρχεται… ο εξολοθρευτής. Και πώς τον υποδέχε­ται η ελληνική κυβέρνηση; Με πολυνομοσχέδια, με κόκκινα χαλιά και… με τα κεφάλια μέσα, φυσικά!
 
Τι έρχεται να κάνει, αλήθεια, ο Γερμανός υπουργός Οι­κονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα; Χάλασε το τηλεχειριστήριο και υποχρεώθηκε να ξεκουνηθεί από το Βερολίνο; Όχι βέβαια. Απλώς, επειδή πλησι­άζουν επικίνδυνα οι γερμανικές εκλογές, ο Σόιμπλε – όπως εξάλλου και όλοι οι συνάδελφοί του – έχει ένα και μοναδικό πράγμα κατά νου: την επανεκλο­γή του. Γι’ αυτό και δεν προτίθεται να αφήσει τίποτα στην τύχη.
 
Δύο είναι τα βασικά μηνύματα που θέλει να στείλει κα­τά τη διάρκεια της επίσκεψής του: Πρώτον, να απο­δείξει εμπράκτως στους Γερμανούς ψηφοφόρους του ποιος κάνει κουμάντο στη «χρεωμένη» Ελλάδα (και άρα να τους καθησυχάσει ότι δεν πάμε για νέο κούρεμα κ.λπ.). Δεύτερον, να τραβήξει παρασκηνια­κά το αυτί στη διανδρία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ελληνική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει κανέ­να… αστειάκι – όπως αυτό που έκανε πριν από έναν μήνα – που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον πριν από τον Σεπτέμβρη οπότε και θα στηθούν οι κάλπες στη Γερμανία.
 
Τι απαντάει η Αθήνα σε όλα αυτά; Το ερώτημα είναι, δυ­στυχώς, ρητορικό. Η ελληνική πλευρά περιμένει το δεξί χέρι της Άνγκελα Μέρκελ με ανοιχτές αγκάλες και… βρεγμένα σώβρακα. Φροντίζει να ικανοποιήσει εκ των προτέρων όλες τις απαιτήσεις του, να περάσει από τη Βουλή όπως – όπως τα πολυνομοσχέδια, αδια­φορώντας – για άλλη μια φορά – για την οργή του κό­σμου και στέλνοντας την ελληνική κοινωνία ένα ακό­μη βήμα πιο κοντά στον γκρεμό. Με τι αντάλλαγμα;
 
Ως συνήθως… με αέρα κοπανιστό: Ενόσω ο Σόιμπλε θα «επιθεωρεί» το υπουργικό συμβούλιο της αποικίας του, οι Έλληνες πολίτες θα βομβαρδίζονται με μη­νύματα «αισιοδοξίας» και θα ενημερώνονται για το «success story » που βιώνουν ερήμην τους. Ο πρωθυ­πουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα χα­μογελούν, σαν καλοί μαθητές που είναι, ακούγοντας τα «μπράβο» του αφέντη και ξεχνώντας, για λίγες ώρες τουλάχιστον, την πραγματική τους αγωνία. Ποια είναι αυτή; Ότι ο Σεπτέμβρης πλησιάζει… και ότι τότε, ενδεχομένως, να διαπιστώσουν πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:30