search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:33
MENU CLOSE

Στο νοσοκομείο γιορτάζει τα 95α γενέθλιά του ο Νέλσον Μαντέλα

18.07.2013 06:58
Στο νοσοκομείο γιορτάζει τα 95α γενέθλιά του ο Νέλσον Μαντέλα - Media

Στο νοσοκομείο γιορτάζει τα 95α γενέθλιά του ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Στο νοσοκομείο γιορτάζει τα 95α γενέθλιά του ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία, η κατάστασή του βελτιώνεται διαρκώς.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη τιμούν σήμερα την «Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα», η οποία θεσμοθετήθηκε το 2009, σε κλίμα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης στη Νότιο Αφρική που παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του εμβληματικού πρώην ηγέτη.

«Ο Μαντίμπα παραμένει στο νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ο Μαντέλα είναι γνωστός στη φυλή του.

Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Χάρι Μπελαφόντε και ο στενός φίλος του Μαντέλα, Άντριου Μλαγκένι αναμένεται να μιλήσουν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την προσωπικότητα και τους αγώνες του Μαντέλα.

Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα εξέφρασε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15