search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:28
MENU CLOSE

Ένας κήρυκας αλλιώτικος από τους άλλους

18.07.2013 21:00
Ένας κήρυκας αλλιώτικος από τους άλλους - Media

Ξεχάστε την εικόνα που έχετε για τον συμβατικό ιερέα ή ιεροκήρυκα…

Ξεχάστε την εικόνα που έχετε για τον συμβατικό ιερέα ή ιεροκήρυκα. Ακόμη και κάτι μυστήριους που βλέπουμε στην αμερικάνικη τηλεόραση (τους λεγόμενους τηλε-ευαγγελιστές). Η αποκάλυψη στον χώρο των ιερέων, ευαγγελιστών, ιεροκηρύκων κλπ λέγεται Καρλ Λεντζ και σίγουρα δεν έχετε δει ξανά κάτι ανάλογο.

Με το μισό του κεφάλι ξυρισμένο και ένα «λοφίο» σαν Μοϊκανός, με τατουάζ στα χέρια να απεικονίζουν μέχρι και πιστόλια και φορώντας μαύρο τζιν, ομόχρωμο φανελάκι και ανοικτό τζιν πουκάμισο, ο 34χρονος πάστορας είναι το νέο καυτό όνομα στη Νέα Υόρκη.

Ο Λεντζ «λειτουργεί» τις Κυριακές σε έναν αχανή χώρο ο οποίος στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει συναυλίες των U2 και των Red Hot Chili Peppers. Η εκκλησία ανήκει στο δόγμα της Πεντηκοστής και το κήρυγμα του Λεντζ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη Βίβλο, ανέκδοτα, στίχους τραγουδιών και ατάκες των παιδιών του δρόμου.
Α, και μπόλικη τρέλα.

«Όσοι από εσάς έρχεστε για πρώτη φορά στην εκκλησία μας, μην παραξενεύεστε από την τρέλα μας. Κάποτε με ρώτησε ένας πιστός αν είμαστε όλοι τρελοί εδώ μέσα. Του απάντησα «έχεις δει πως κάνεις όταν χορεύεις»; Μην κρίνεις λοιπόν την εκκλησία μας» λέει ο Λεντζ όταν καλωσορίζει τα νέα μέλη στο ποίμνιό του.

Στη Νέα Υόρκη υπάρχει έκρηξη Ευαγγελικών εκκλησιών τα τελευταία χρόνια και μόνο στο Μανχάταν λειτουργούν πλέον περισσότερες από 200.  Σε αυτή του Λεντζ προσέρχονται κάθε Κυριακή περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι και συχνά αναγκάζονται οι ιθύνοντες της εκκλησίας να κάνουν έξτρα λειτουργίες, -ορισμένες κρατάνε μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Λεντζ κηρύττει μπροστά από τεράστια νέον επιγραφή που αναφέρει «Πάντα. Μόνο. Ιησούς» και το κοινό του ποικίλει από γιάπηδες, επιχειρηματίες, κυρίες κοσμικές, οικογένειες, μέχρι πρώην ναρκομανείς που είναι σε απεξάρτηση.

Στην συγκεκριμένη εκκλησία της Πεντηκοστής (Hilsong Church)είναι ίδιον οι λειτουργίες να είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες.  Το δόγμα ξεκίνησε από την Αυστραλία και πολλές φορές το κήρυγμα γίνεται δια μέσω συναυλίας (χριστιανικού) ροκ.

Ο Λεντζ αποτελεί τον σταρ της εκκλησίας αφού εκτός του ότι φωτογραφίζεται και συγχρωτίζεται με σταρ όπως ο Τζέϊ –Ζ και ο Κέβιν Ντουράντ, έχει 67.000 «ακόλουθους» στο Twitter και άλλους 59.000 στο Instagram.

Άλλοι ιερείς, πιο παραδοσιακοί, τον κατακρίνουν για την εμφάνισή του, αλλά ο Λεντζ κάθε άλλο παρά πτοείται. «Οι κριτικές εναντίον μου δυναμώνουν τη φωτιά που έχω μέσα μου» απαντάει.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:27