search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:42
MENU CLOSE

Βενιζέλος – Παπανδρέου: Οι πάγοι λιώνουν αργά…

18.07.2013 13:09
Βενιζέλος - Παπανδρέου: Οι πάγοι λιώνουν αργά... - Media

Σε εντελώς διαφορετικό ύφος  από την τελευταία ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου μετά από συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η σημερινή.

Σε εντελώς διαφορετικό ύφος  από την τελευταία ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου μετά από συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η σημερινή.
 
Καμία αιχμή ή αίσθηση μομφής δεν υπάρχει σ΄ αυτήν και αυτό δείχνει ότι μπορεί να μην έχει αρθεί το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου. Οι δύο άντρες είχαν πριν μερικούς μήνες μια δύσκολη συνάντηση που αφορούσε τους ελέγχους για τα οικονομικά του κόμματος και τότε ο κ. Παπανδρέου είχε εκδώσει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, για να λάβει μια εξίσου αιχμηρή απάντηση από το γραφείο τύπου του κόμματος. Μετά από μια περίοδο παγερής σιωπής ο κ. Βενιζέλος έκανε πρόσφατα άνοιγμα, μιλώντας με κολακευτικό τρόπο για την δράση των προκατόχων του Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη στη συνέντευξη που έδωσε πριν 3 εβδομάδες στην "Καθημερινή" της Κυριακής.
 
Ακολούθησε η σιωπηρή απόφαση του Βενιζέλου να "καταχωνιάσει" το πόρισμα των 6 ελεγκτικών εταιρειών που παραδόθηκε πριν 3 εβδομάδες  και μια συνάντηση που είχαν στους διαδρόμους της Βουλής, όπου έσπασε ο πάγος και συμφώνησαν να συναντηθούν.
 
Βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν παραλείπει να θυμίσει  ότι "την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ετέθησαν οι βάσεις μιας ολοκληρωμένης πολιτικής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ αργότερα, την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας".
 
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ήθελε την άποψη και τις γνώσεις του προκατόχου του για τα ελληνοτουρκικά, αφού αύριο πετά για την Άγκυρα για συνάντηση με τον ομόλογο του Μεχμέτ Νταβούτογλου. Η επίσκεψη ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά χτες και επιβεβαιώνει τις τελευταίες πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει για να υπάρξει πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Πασπανδρέου επισημαίνει ότι με την ευκαιρία της συνάντησης εκτός από την εξέταση όλων των διεθνών εξελίξεων συζητήθηκαν "οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη". Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι υπάρχει μια ύφεση στην οξύτατη κόντρα μεταξύ Παπανδρεϊκών – Βενιζελικών μετά τις τελευταίες κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον προκάτοχο του. Βασική άλλωστε αιτία της σκληρής αντιπαράθεσης των δύο πλευρών ήταν η συζήτηση γύρω από την οικονομική διαχείριση του κόμματος επί Παπανδρέου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:42