search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:30
MENU CLOSE

Kαταγγελίες για ξυλοδαρμό θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ

19.07.2013 09:00
Kαταγγελίες για ξυλοδαρμό θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ - Media

Αιματηρή επίθεση και ληστεία κατά θεραπευόμενων του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων καταγγέλλουν τα μέλη του ΟΚΑΝΑ, κάνοντας λόγο για τραμπούκικες φασιστικές επιθέσεις εναντίον των αδύναμων και ταλαιπωρημένων.

Αιματηρή επίθεση και ληστεία κατά θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων καταγγέλλουν τα μέλη του ΟΚΑΝΑ, κάνοντας λόγο για τραμπούκικες φασιστικές επιθέσεις εναντίον των αδύναμων και ταλαιπωρημένων.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες την περασμένη Δευτέρα, ομάδα 15 αγνώστων με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκε τέσσερα άτομα, μέλη του συλλόγου θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ στην οδό Εμ. Μπενάκη, τους άρπαξε τα τσαντάκια και τους ξυλοκόπησε.
 
Από την επίθεση ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 
Οι επιτιθέμενοι φώναζαν, μεταξύ άλλων,  «έξω η πρέζα απ' τα Εξάρχεια».
 
Όπως αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ, «παρόμοια περιστατικά τραμπουκισμού σε χρήστες συμβαίνουν χρόνια τώρα, διάφοροι αυτόκλητοι ‘’καθαριστές’’ της πλατείας, επιτίθενται κατά καιρούς σε μεμονωμένους χρήστες ή και σε ομάδες χρηστών, με σκοπό να ‘’καθαρίσουν τα Εξάρχεια απ’ την πρέζα’’, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για να ‘’ιδεολογικοποιήσουν’’ την ‘’επαναστατική’’ τους δράση, όπως το προσφιλέστατο σ’ αυτούς ‘’να διώξουμε τους πρεζέμπορους’’ και το αναπόδεικτο και γενικευτικό ‘’τα ζάκια χαφιεδίζουν’', και συμπληρώνουν, «οι πρακτικές μόνο φασιστική νοοτροπία δείχνουν, πως οι δράστες αυτών των επιθέσεων, όσο κι αν αυτοχαρακτηρίζονται ‘’αναρχικοί’’, ‘’αυτόνομοι’’ κι ‘’αντιεξουσιαστες’’, είναι βαθύτατα κρατιστές και εξουσιαστές, κοινωνικά ρατσιστές και φασίστες».
 
Τέλος να μέλη του συλλόγου ζητούν «απ’ τις συλλογικότητες, τις ομάδες και τις οργανώσεις του ‘’χώρου’’ και της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των τραμπούκων, να τους καταδικάσουν και να τους αποκηρύξουν, να τους απομονώσουν και να τους σταματήσουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:30