search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Στόχος να ισχύσουν όλες οι συμφωνίες, λένε Βενιζέλος και Νταβούγλου

19.07.2013 12:09
Στόχος να ισχύσουν όλες οι συμφωνίες, λένε Βενιζέλος και Νταβούγλου - Media

Παράλληλα ανακοίνωσαν τη σύγκληση του τρίτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα. Στην Αθήνα έρχεται ο Νταβούτογλου για τα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας.

Τη σύγκληση του τρίτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Ευάγγελος Βενιζέλος και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η σύγκληση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Θα προηγηθεί, το φθινόπωρο, η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην ελληνική πρωτεύουσα, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας τουρκικής πρεσβείας.

Όπως επισήμαναν οι δύο υπουργοί, σκοπός είναι να τεθούν σε ισχύ όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μέχρι τώρα στα δύο προηγούμενα Συμβούλια.
 
Οι κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου είχαν συνάντηση διαρκείας περίπου μίας ώρας, παρουσία των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών.

Ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Στο τραπέζι έπεσε όλη η γκάμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό αλλά και στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών, καθώς επίσης περιφερειακά ζητήματα (Αίγυπτος, Συρία κ.ά), αλλά και ενεργειακά.

Μάλιστα, οι δύο υπουργοί έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της επιλογής του Διαδρατικού Αγωγού (ΤΑΡ) για τη διμερή συνεργασία και προσέγγιση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:40