search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Απαγορεύθηκε το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Kαλαμάτα

19.07.2013 13:15
Απαγορεύθηκε το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Kαλαμάτα - Media

Την απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο Πάρκο του λιμενικού ταμείου έως τις 30 Αυγούστου αποφάσισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας.

Την απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο Πάρκο του λιμενικού ταμείου έως τις 30 Αυγούστου αποφάσισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Πελοποννήσου, Μανώλης Αγγελάκας. 

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αρθεί η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο χώρο στις 3 & 4 Αυγούστου που της είχε δωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Πελοποννήσου. 

Σημειώνεται πως τοπικοί φορείς, κόμματα και νεολαίες είχαν ζητήσει έντονα την ακύρωση του φεστιβάλ.
 
Το δελτίο τύπου που εστάλη για τους λόγους της ανάκλησης της άδειας πραγματοποίησης του φεστιβάλ:
 
Ανάκληση έγκρισης για εκδηλώσεις στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας
 
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα ανακαλείται η έγκριση που είχε δοθεί, στις 20 Μαΐου 2013, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, από 2 έως και 5 Αυγούστου, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
 
Η ανάκληση της έγκρισης έγινε μετά από σειρά παρεμβάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού – κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας.

Επιπρόσθετος λόγος για την ανάκληση είναι και η πραγματοποίηση έργων οδοποιίας, από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου του Λιμενικού Ταμείου.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Αντιδρά η Χρυσή Αυγή:

«Η χούντα Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ» απαγόρευσε την εκδήλωση αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.

Και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση Σαμαρά ως γνήσιο φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων σε συνεργασία με τα αναρχοκομουνιστικά απολειφάδια του Σύριζα απαγόρευσαν την καθ’όλα νόμιμη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Καλαμάτας. Φυσικά δεν απαγόρευσαν την αυριανή συγκέντρωση των αναρχικών ούτε το φεστιβάλ του ΚΚΕ.

»Η Μεσσηνία προπύργιο εθνικιστικό που έχει δεχθεί στην γη της χιλιάδες θύματα την περίοδο του συμμοριτοπολέμου θα ανεχθεί αυτήν την προσβολή; Αυτή είναι η ισοπολιτεία και δημοκρατικότητα του Α.Σαμαρά; Η ελαφροδεξιά μάλλον γέρνει αριστερά! 

»Η πρόκληση αυτή δε θα περάσει. Καλούμε όλους τους Μεσσήνιους να στοιχηθούν στο Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής

Πληροφορίες από: tharrosnews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:18