search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Έλεν Τόμας – Είχε «καλύψει» δέκα προέδρους!

21.07.2013 08:56
Απεβίωσε η δημοσιογράφος Έλεν Τόμας - Είχε «καλύψει» δέκα προέδρους! - Media

Η Έλεν Τόμας η μακροβιότερη δημοσιογράφος που κάλυψε το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου, πέθανε σε ηλικία 92 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια. Κάλυψε δέκα προέδρους, από τον Κένεντι έως τον Ομπάμα!

Η Έλεν Τόμας η μακροβιότερη δημοσιογράφος που κάλυψε το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου, πέθανε σε ηλικία 92 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Η γυναίκα που εντάχθηκε στο ανδροκρατούμενο χώρο του τύπου εντός του Λευκού Οίκου το 1961 και άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες δημοσιογράφους, είδε την καριέρα της να τερματίζεται "απότομα", αν και σε προχωρημένη ηλικία, μετά από ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο που έκανε εντός του Λευκού Οίκου.

Η Τόμας ενώ συμμετείχε σε μια αμερικανικο-εβραϊκή γιορτή το Μάιο του 2010 στο Λευκό Οίκο, βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που έλεγε ότι οι Ισραηλινοί, πρέπει να "πάρουν την κόλαση έξω από την Παλαιστίνη".

Το σχόλιο της, προκάλεσε την έντονη επίπληξη από το Λευκό Οίκο, αλλά και των εβραϊκών οργανώσεων, με αποτέλεσμα η εφημερίδα στην οποία εργαζόταν να ανακοινώσει απότομα την απομάκρυνσή της. Η Τόμας τότε είχε πει ότι λυπάται βαθύτατα για το σχόλιο της.

Η Τόμας, κόρη Λιβανέζων μεταναστών, κάλυψε δημοσιογραφικά τη θητεία 10 Αμερικανών προέδρων επί 49 χρόνια, από τον Τζον Φ. Κένεντι, έως και τον τωρινό ένοικο του Λευκού Οίκου Μπαράκ Ομπάμα.

Η ίδια κάλυψε δημοσιογραφικά τα θέματα της αμερικανικής προεδρίας, αρχικά ως ρεπόρτερ για το United Press International και στη συνέχεια ως αρθρογράφος για την εφημερίδα Hearst.

Πάντα καθόταν στην πρώτη σειρά κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου στο Λευκό Οίκο και ήταν γνωστή για τις ευθείες και σκληρές ερωτήσεις που απηύθυνε στα αμερικανικά κυβερνητικά στελέχη, ανεξάρτητα αν την προεδρία κατείχαν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι.

Έκλεινε πάντα τις ενημερώσεις με το χαρακτηριστικό της, "Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε".

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε την Τόμας μια "πραγματική πρωτοπόρο" που ξεπέρασε τα εμπόδια υπέρ των νέων γενιών των γυναικών στη δημοσιογραφία.
"Αυτό που έκανε η Έλεν, η πρύτανης του δημοσιογραφικού σώματος στον Λευκό Οίκο, δεν ήταν μόνο ο χρονικός ορίζοντας της θητείας της, αλλά η πεποίθησή της ότι η δημοκρατία μας λειτουργεί καλύτερα, όταν ζητάμε με σκληρές ερωτήσεις από τους ηγέτες μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λογοδοτήσουν", ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52