search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:37
MENU CLOSE

Απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη

22.07.2013 21:00
Στάση εργασίας γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη - Media

Σε 24ώρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Ιουλίου προχωρούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε 24ώρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Ιουλίου προχωρούν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζουν την αντίδραση τους στο «κύμα» απολύσεων και λουκέτων στον χώρο της Υγείας.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί κάτω από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία «που απειλούνται με απόλυση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35