search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:47
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ η κυβέρνηση για την επίσκεψη Λιου στην Αθήνα

21.07.2013 17:33
Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ η κυβέρνηση για την επίσκεψη Λιου στην Αθήνα - Media

«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το ταξίδι του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου στη χώρα μας.

«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή το ταξίδι του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια εμφάνισης ενός ακόμη νέου «succes story» που δεν μπορεί όμως να καλύψει την σκοτεινή πραγματικότητα. «Ό,τι μανδύα και να επιχειρήσει να φορέσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο ‘succes story’, δεν μπορεί να καλύψει την σκοτεινή πραγματικότητα που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική λιτότητας που έχει επιλέξει: 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, βαθιά ύφεση για έκτο χρόνο που θα συνεχιστεί και του χρόνου, μη βιώσιμο χρέος», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

«Αντί για πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας απασχόλησης», προσθέτει η Ρένα Δούρου «η δικομματική κυβέρνηση προσφέρει μαζικές απολύσεις και… επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ως τελευταία γραμμή άμυνας. Μια γραμμή άμυνας που όμως έχει μετατραπεί σε γραμμή Μαζινό, σε γραμμή ήττας, που την πληρώνουν ακριβά μισθωτοί και συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι, δηλαδή όλοι όσοι θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληψίας του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι «στους επισκέπτες εκπροσώπους των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών η κυβέρνηση, αντί να παρουσιάζει μια μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η παράταση της πολιτικής λιτότητας και να ζητήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, χρειάζονται αλλαγές που θα συνδέσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση με την αναπτυξιακή διαδικασία, θα αποδώσουν προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για τους ανέργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «Μετά την επίσκεψη Σόιμπλε, ένας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση στο αντιλαϊκό της έργο, αποδεικνύοντας ότι είτε με το μοντέλο διαχείρισης Μέρκελ, είτε με το μοντέλο Ομπάμα, το οποίο θαυμάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή».

«Το ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία θα προτιμήσει περισσότερο η ελληνική αστική τάξη είναι για το λαό αδιάφορο», προσθέτει ο Περισσός «αφού αυτός σε κάθε περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπος με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με εμπλοκή της Ελλάδας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις», τονίζοντας πως η «μόνη φιλολαϊκή διέξοδος» είναι η «αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40