search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:02
MENU CLOSE

Μήπως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ο Δασκαλόπουλος;

22.07.2013 13:05
Μήπως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ο Δασκαλόπουλος; - Media

Συγχαρητήρια για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγχαρητήρια για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με επιστολή του( με ημερομηνία 15 Ιουλίου) προς τον Αλέξη Τσίπρα, οπού μεταξύ άλλων τονίζει τη σημασία του νέου κόμματος για τη διαμόρφωση ενός πιο σταθερού πολιτικού σκηνικού.
 
Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρει ότι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ «ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή της 5ης Μαΐου 2012, προσδίδει αυξημένη βαρύτητα – και ευθύνη – στον πολιτικό λόγο και ρόλο του και, αντικειμενικά, διευρύνει το πεδίο των κοινωνικών συμμαχιών». Κατά συνέπεια «συμβάλει στη διαμόρφωση ενός σαφέστερου και σταθερότερου πολιτικού σκηνικού».
Τονίζει δε ότι χρειαζόμαστε μια «επανεκκίνηση» της πολιτική ως προϋπόθεση για την «επανεκκίνηση της χειμαζόμενης οικονομίας μας». Κλείνει την επιστολή του με την παρότρυνση «να γίνουμε όλοι πιο ριζοσπαστικοί, αλλά ταυτόχρονα και πιο ρεαλιστικοί  καθώς κρινόμαστε από μια κοινωνία που αναζητεί απελπισμένα διέξοδο έχοντας φτάσει τα όρια της αντοχής της».
 
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαϊου όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραστεί στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας "δεν χρειάζεται προφανώς να συμφωνούμε σε όλα, επιβάλλεται όμως να μπορούμε να συζητούμε για όλα", ενώ, σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ της Αυγής (14.5.2013) ανέφερε ότι είμαστε προκαταβολικά χαμένοι αν παραμείνουμε στα χαρακώματα -σε τακτικές διχασμού, σε πρακτικές αλληλοαποκλεισμού, σε παράθεση στερεοτύπων.
 
Μάλιστα, ο Δ. Δασκαλόπουλος είχε επικαλεστεί και τον Μαρξ επισημαίνοντας προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ίδια η πραγματικότητα, αγαπητέ πρόεδρε, μας λέει ότι αποτύχαμε -και εμείς και οι δανειστές μας…- αλλά, όπως θα έλεγε και ο Μαρξ δεν είμαστε φιλόσοφοι ώστε να αρκεστούμε να ερμηνεύουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Πρέπει να τον μετασχηματίσουμε, να τον ανασυγκροτήσουμε».
 
Ανεξαρτήτως του πώς διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις «επιθέσεις φιλίας», συνοδεία «διακριτικών» υποδείξεων που καλούν σε κατέβασμα των τόνων και συναίνεση, τα παραπάνω αντανακλούν την αντίληψη που έχουν οι παράγοντες της οικονομικής – επιχειρηματικής ελίτ για την σταθερότητα και μακροημέρευση της σημερινής κυβέρνησης…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:01