search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Το τηλέφωνο πήρε φωτιά…

22.07.2013 21:00
Το τηλέφωνο πήρε φωτιά… - Media

Όταν η Τροχαία λέει «μην μιλάτε στο κινητό όταν οδηγείτε», δεν το κάνει για πλάκα.

Όταν η Τροχαία λέει «μην μιλάτε στο κινητό όταν οδηγείτε», δεν το κάνει για πλάκα. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να προκληθεί ατύχημα αφού η προσοχή σας είναι αποσπασμένη ή να παρασυρθείτε και να ξεχάσετε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε.

Στις αρχές του περασμένου Μαΐου μια λιμουζίνα πήρε φωτιά εν κινήσει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Στο όχημα επέβαιναν 9 νοσοκόμες που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το γάμο μίας από την παρέα. Η έξοδος είχε τραγική κατάληξη αφού από τη φωτιά  πέντε από τις γυναίκες εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της νύφης, ενώ οι άλλες 4 γλύτωσαν με πολλαπλά σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν αποφανθεί πως ξέσπασε η πυρκαγιά και γιατί οι γυναίκες εγκλωβίστηκαν αλλά αυτό που άναψε «φωτιές» ήταν η αποκάλυψη ότι ο οδηγός της λιμουζίνας  Όρβιλ Μοπράουν μιλούσε διαρκώς στο κινητό του. Λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά αλλά και κατά τη διάρκεια!

Τα νέα έδωσε μόλις προχθές στη δημοσιότητα η εν διαστάσει σύζυγός του Ρέϊτσελ Ερνάντεζ – Μπράουν. Το ζευγάρι έχει μαζί 4 παιδιά και χώρισε στις αρχές του περασμένου Απρίλη. Ο Μπράουν δεν το πήρε και πολύ καλά αφού ήδη η Ρέϊτσελ τον είχε καταγγείλει ότι πήγε στο (νέο) σπίτι της μία μέρα και έκανε ζημιές στο αυτοκίνητό της, ξεσπώντας με κλωτσιές και χτυπήματα.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία στα ΜΜΕ την βραδιά, τη στιγμή του δυστυχήματος ο Μπράουν την είχε πάρει τηλέφωνο και το ζεύγος τσακωνόταν έντονα. «Από ότι μου είπε είχε κλείσει το διαχωριστικό για να μην ακούνε οι επιβάτες αλλά επειδή φώναζε τόσο δυνατά, έβαλε τη μουσική στο τέρμα ώστε να είναι βέβαιος ότι δεν τον ακούνε».

Τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου επιβεβαιώνει και μία από τις επιζήσασες που δήλωσε ότι «του χτυπάγαμε το τζάμι για να του πούμε ότι μπαίνει καπνός στην καμπίνα αλλά μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν μας έδινε σημασία. Ακόμη και αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά, αντί να μας βοηθήσει βγήκε έξω και συνέχισε να μιλάει στο τηλέφωνο».

Αυτά είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον οδηγό ο οποίος φυσικά αρνείται τις κατηγορίες. Η ιατροδικαστική επιστήμη και η τεχνολογία θα αποφανθούν ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι αφού θα πρέπει να διευκρινιστούν τα αίτια της φωτιάς, η ώρα που ξεκίνησε και να διασταυρωθεί με τα τηλεφωνικά αρχεία για να διαπιστωθεί αν όντως ο οδηγός μιλούσε στο τηλέφωνο και κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στο θάνατο των 5 γυναικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39