search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Ενστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

22.07.2013 16:41
Ενστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - Media

Σύμφωνα με έκθεσή του, το ν/σ χρήζει πληρέστερης και επαρκέστατης αιτιολόγησης καθώς δημιουργείται «άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων»

Πληρέστερης και επαρκέστερης αιτιολόγησης του τρόπου κατά των οποίο θεσπίζεται η δυνατότητα λειτουργίας της Κυριακές χρήζει το νομοσχέδιο για τα καταστήματα σύμφωνα με την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής,
 
Στις παρατηρήσεις αναφέρεται πως σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 4 και 5 που προστατεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό υπό συνθήκες) «συνάγεται ότι διαφορετική ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας που εμπορεύονται όμοια ή παρεμφερή είδη δεν επιτρέπεται, εκτός αν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος». Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα που εμπορεύονται περισσότερα της μίας κατηγορίας αγαθών, αλλά διατηρούν συγκροτημένα τμήματα ως προς τα όμοια ή παρεμφερή αγαθά που πωλούν.
 
Αναφέρει δε ότι «δεν φαίνεται κατανοητό» το σχήμα ότι μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει οι Αντιπεριφερειάρχες ή οι Δήμαρχοι να καθορίσουν τις Κυριακές που θα είναι ανοικτά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., αλλιώς θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα τις Κυριακές που θα επιλέγουν οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι.
 
Επισημαίνει ακόμη ότι δημιουργείται «άνιση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων» επειδή θα ποικίλει από Περιφέρεια σε Περιφέρεια ο αριθμός των Κυριακών που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32